Οργή στον Περισσό για “οπορτουνιστικές πολιτικές κινήσεις”

Για οπορτουνιστικές πολιτικές κινήσεις που δρουν στις παρυφές του κόμματος με σκοπό να χτυπήσουν την επαναστατική γραμμή του ΚΚΕ προειδοποιεί τις κομματικές οργανώσεις και τη νεολαία του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, με εσωτερικό σημείωμα που έχει σταλεί προς αυτές από τον περασμένο Αύγουστο.

Στο συγκεκριμένο σημείωμα, που αποκαλύπτει το tovima.gr, γίνεται λόγος για την πολιτική κίνηση “Κίνηση Κομμουνιστών - Εργατικός Αγώνας”, η οποία τον Ιούλιο έδωσε στη δημοσιότητα διακήρυξη με τις θέσεις της, αλλά και για τη “Νέα Σπορά”, για την οποία το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι δουλεύει σχεδιασμένα ενάντια στο κόμμα.

Η ηγεσία του ΚΚΕ κατηγορεί τα στελέχη της “Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας” ότι στοχεύουν “στον κλονισμό της εμπιστοσύνης μελών και οπαδών στο κόμμα, στο καθοδηγητικό του όργανο και πάνω απ' όλα στις συλλογικά επεξεργασμένες αποφάσεις του, στο πρόγραμμά του” και κάνει λόγο για κίνηση η οποία “έχει οργανωθεί με ενιαίο κέντρο, καταμερισμούς και καθήκοντα, δρα έξω από το κόμμα, στις παρυφές μας, αλλά διατηρεί επαφές και μέσα στο κόμμα, επιδιώκοντας να παρασύρει κομματικά μέλη που εκφράζουν επιμέρους ή συνολικότερες διαφωνίες με το πρόγραμμα και την πολιτική του κόμματος”.

Όπως μάλιστα σημειώνεται, με τη διακήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα ομολογείται ότι “προχώρησαν στη συγκρότηση πολιτικής κίνησης για να διαμορφώσουν τους όρους ώστε τα μέλη του κόμματος, οι φίλοι και οπαδοί του να "αγωνιστούν" ενάντια στην ηγεσία του και να αλλάξει η γραμμή του, γιατί "το ΚΚΕ έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, με την ευθύνη των καθοδηγητικών του οργάνων, δεν μπορεί να επιτελέσει τον ιστορικό του ρόλο, να οργανώσει τους καθημερινούς αγώνες για την επιβίωση του λαού, να προωθήσει την ενότητα της εργατικής τάξης και τη συμμαχία της με τα άλλα εκμεταλλευόμενα και καταπιεσμένα τμήματα της κοινωνίας, να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας"”.

Η ηγεσία του ΚΚΕ εκτιμά πως ο χρόνος που διάλεξαν τα στελέχη της εν λόγω κίνησης δεν είναι τυχαίος, αλλά σχετίζεται με τις πρόσφατες εκλογές. "Η πορεία αναδιάταξης του αστικού πολιτικού συστήµατος, έχει δυσκολίες, δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που βγήκε πρώτη δύναµη, έχασε δυνάµεις, συνεχίζει να αποκαλύπτεται η σχέση του µε καπιταλιστές και ιµπεριαλιστικά κέντρα, εµφανής πλέον ο χαρακτήρας του ως σοσιαλδηµοκρατικό κόµµα, το οποίο όµως περικλείει και οπορτουνιστές. Ωστόσο δυσκολεύεται πλέον να εµφανίζεται ως ιδεολογικά συγγενικό κόµµα προς το ΚΚΕ. Το αστικό σύστηµα έχει ανάγκη το επόµενο διάστηµα από τη δηµιουργία ενός νέου οπορτουνιστικού αναχώµατος, µε επεξεργασµένη γραµµή για να εµποδίσει τη συνάντηση ριζοσπαστικοποιηµένων τµηµάτων µε την επαναστατική στρατηγική του ΚΚΕ. Το οµολογούν µέσα από τη διακήρυξή τους”, αναφέρεται στο εσωτερικό σημείωμα.

“Οι ίδιοι ομολογούν ότι το ΚΚΕ αποτελεί εμπόδιο στους στόχους τους, στην προώθηση των διαφόρων "αριστερών", "αντιιμπεριαλιστικών" μετώπων και αντίστοιχων κυβερνήσεων στο έδαφος του καπιταλισμού. Αυτά που λένε βέβαια δεν είναι κάτι καινούργιο, ως γραμμή έχει δοκιμαστεί στην πράξη, έχει κριθεί και δεν έχει φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα για την εργατική τάξη και τον λαό για τον οποίο "κόπτονται"”, τονίζεται σχετικά με την κριτική που ασκούν οι διαφωνούντες για εγκατάλειψη της πολιτικής συμμαχιών του κόμματος. “Είναι η γραμμή που οδήγησε στην αντεπανάσταση, στην ήττα του κομμουνιστικού κινήματος, στη σημερινή υποχώρηση, που ακόμα συνεχίζεται”, τονίζεται.