Aνταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα διαφθοράς μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα διαφθοράς συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Κινέζικης Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (CASS), με επικεφαλής τον πρόεδρο της, Zhang Yihgwei.

Ο υπουργός παρουσίασε το θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο της ελληνικής πολιτείας κατά της διαφθοράς και υπογράμμισε “την πολιτική βούληση, που εκφράζεται από τον ίδιο προσωπικά τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, για καταπολέμηση της διαφθοράς και ενίσχυση της διαφάνειας”.

Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας του θεσμού του Εθνικού Συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου τομέα, καθώς και στην πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με τη Διεθνή Ακαδημία κατά της διαφθοράς.

Από την πλευρά της, η κινεζική αντιπροσωπεία εξέφρασε “ικανοποίηση για την λεπτομερή και σε βάθος ενημέρωση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και εκδήλωσε τον θαυμασμό της για το έργο που έχει επιτελέσει το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης στο ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς”.

Τέλος, προσκάλεσε τον Έλληνα υπουργό στην Κίνα για περαιτέρω προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας.