Συναγερμός στη ΝΔ για τις δύο εκδηλώσεις του κόμματος

Μεγάλη κινητοποίηση επικρατεί στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ αναφορικά με τις δύο εκδηλώσεις του κόμματος σε Χαλικιδική και Αθήνα για τα 40 χρόνια του κόμματος.

Οι δύο εκδηλώσεις αποτελούν ένα προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ανασύνταξη και ανασυγκρότηση της παράταξης. 'Αλλωστε τα στελέχη της ΝΔ έχουν απευθύνει πρόσκληση προς όλους όσους βρίσκονται εκτός ή ακόμη και στο περιθώριο της ΝΔ να επιστρέψουν, δίχως όμως συγκεκριμένα προσκλητήρια.

Πρόκειται κυρίως για μεσαία στελέχη ο λόγος και η φωνή των οποίων βρίσκουν ακροατήριο στην τοπική κοινωνία. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο η γκρίνια είναι έντονη μετά και τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες βδομάδες με τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τον δημοσκοπικό αέρα που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει ότι πιθανώς να είναι και ο επόμενος νικητής των εκλογών.

Η πρώτη εκδήλωση για τα γενέθλια της Ν.Δ. θα γίνει το Σάββατο στη Χαλκιδική, στον χώρο όπου το 1979 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πραγματοποίησε το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος. Εκεί θα υπάρξει κοινή συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του Ν.Δ. και της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Ανήμερα της 4ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και τεχνών στην Αθήνα. Σε ένα σύγχρονο χώρο όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα περιγράψει το όραμά του για την μεταμνημονιακή Ελλάδα.