Αθανασίου: Δεν έχουν προνόμια οι προφυλακισμένοι χρυσαυγίτες

Τη διαβεβαίωσή του ότι ουδεμία προνομιακή μεταχείριση λαμβάνουν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έναντι των άλλων βουλευτών, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Αυτό αναφέρει σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από σχετική ερώτηση της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Γιαννακάκη.

Η βουλευτής είχε βασιστεί σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Γυναικείων Φυλακών, καταγγέλλοντας ειδική μεταχείριση των προφυλακισμένων βουλευτών, αλλά και "κατά συρροή ρατσιστική και χυδαία συμπεριφορά σε βάρος τους από τους νεοναζί βουλευτές, οι οποίοι απαιτούν να τους σερβίρουν το φαγητό μόνο Ελληνίδες κρατούμενες και όχι αλλοδαπές".

Ο κ. Αθανασίου στο έγγραφό του ωστόσο ενημερώνει τη βουλευτή ότι έχει τις διαβεβαιώσεις της Διεύθυνσης του Καταστήματος, σύμφωνα με τις οποίες, "στη διανομή του γεύματος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, απασχολούνται μόνο αλλοδαπές κρατούμενες".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας στην καταγγελία ότι "δρομολογείται στοίβαξη εκατό και πλέον γυναικών κρατουμένων σε έναν μόνο όροφο, αν και σε άλλον όροφο θα διαμένουν με την άνεσή τους οι 6 νεοναζί προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ".

Για τη μεταφορά ικανού αριθμού κρατουμένων γυναικών στη νέα πτέρυγα του 1ου ορόφου, ο κ. Αθανασίου δηλώνει ότι αποτελεί υλοποίηση αποφάσεων που σκοπό έχουν τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης αλλά και των συνθηκών εργασίας του σωφρονιστικού προσωπικού και "ουδόλως φυσικά είχε ως ζητούμενο την άνετη διαμονή των προφυλακισμένων βουλευτών του κόμματος Χρυσή Αυγή, οι οποίοι άλλωστε ουδεμία προνομιακή μεταχείριση απολαμβάνουν έναντι των άλλων κρατουμένων".

Ως προς την καταγγελία ότι οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προβαίνουν σε ρατσιστική και χυδαία συμπεριφορά με σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια σε βάρος των αλλοδαπών κρατουμένων, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι "κάθε χυδαία ή ρατσιστική συμπεριφορά είναι καταδικαστέα απ΄ όπου και αν προέρχεται το δε θέμα ρατσιστικής επίθεσης προστατεύεται από συγκεκριμένες διατάξεις νόμου".