Βερολίνο: Δε θα ληφθούν αποφάσεις στην επίσκεψη Σαμαρά

Δεν εκκρεμούν αποφάσεις στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο την Τρίτη, όπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, διευκρινίζοντας ότι είναι μία διμερής επίσκεψη, ενώ “όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι σε διμερές”.

Όπως εξήγησε ο Ζάιμπερτ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου και απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συζητηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους, η συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό εντάσσεται στις εντατικές και συχνές επαφές μεταξύ της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Ζάιμπερτ πρόσθεσε πως αντικείμενο της συνάντησης θα είναι, όπως κάθε φορά, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, για την οποία “ο κ. Σαμαράς σίγουρα θα κάνει μια παρουσίαση”.

Επίσης, σημείωσε πως στη συνάντηση θα συζητηθούν και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στην ευρωπαϊκή πολιτική. “Βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην έναρξη της θητείας ενός νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Άρα σίγουρα θα γίνει συζήτηση και για το ποιες προτεραιότητες θα θέλουν να δουν η Γερμανία και η Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς τα επόμενα χρόνια”, ανέφερε.