Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν ο Αντώνης Σαμαράς

Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου θα συμμετάσχει το Σάββατο στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την υπογραφή των συμφωνιών για το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ, και στην τελετή για τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο.

Ο κ. Σαμαράς συνοδεύεται από τον υπουργό Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη, τον υφυπουργό Ενέργειας, Ασημάκη Παπαγεωργίου, και την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Μπακού, ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με ξένους ηγέτες, οι οποίοι επίσης βρίσκονται στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν για τις εκδηλώσεις. Στο Μπακού βρίσκονται αντιπροσωπείες από την Τουρκία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο και τη Βρετανία.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση περίπου είκοσι λεπτών με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας, ενώ το βράδυ ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον Ρόμπερτ Ντάντλεϊ, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου BP.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε ο Ιλχάν Αλίγιεφ και στο οποίο συμμετείχε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, καθώς επίσης και οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας και του Μαυροβουνίου. Ήταν η πρώτη συνάντηση, αν και όχι κατ' ιδίαν, που είχε ο κ. Σαμαράς με τον κ. Νταβούτογλου ως πρωθυπουργό της Τουρκίας.