Καμμένος: Τι γίνεται με την υπόθεση των υποβρυχίων;

Διευκρινίσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ζητά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επικαλούμενος δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα προσφεύγει σε διεθνή διαιτησία για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Κατά το δημοσίευμα της Telegraph του περασμένου Ιουνίου, η Ελλάδα προσφεύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο ενάντια στις εταιρείες ThyssenKrupp Marine Systems και Abu Dhabi Mar, αξιώνοντας αποζημίωση 7 δισ. ευρώ, με τον ισχυρισμό ότι η καθυστερημένη παράδοση των τεσσάρων υποβρυχίων υποβάθμισε τη διεθνή θέση της χώρας και υπονόμευσε τη θέση της στο ΝΑΤΟ.

Στην ερώτησή του προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο κ. Καμμένος ζητά να μάθει ποιος ελληνικός φορέας συνέταξε την απαίτηση και πότε, ποια κόμματα γνώριζαν τη διαδικασία της προσφυγής, γιατί δεν ενημερώθηκε η Βουλή, πού θα εγγραφούν οι αποζημιώσεις μετά την ενδεχόμενη καταβολή τους και εάν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα παραληφθούν όλα τα υποβρύχια.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζητά επίσης την κατάθεση αντιγράφου της ελληνικής απαίτησης, καθώς και την αλληλογραφία με το γερμανικό κράτος και τις εταιρείες, που ενδεχομένως προηγήθηκε της προσφυγής στο Δικαστήριο.