Μητσοτάκης: Ας πάρει επιτέλους θέση ο Τσίπρας για τις λαθροχειρίες

Να πάρει θέση αναφορικά με τη στάση εκλεγμένων δημάρχων προερχόμενων από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, κατά της αξιολόγησης των υπαλλήλων τους, ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89.

“Πρέπει να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα στον τόπο μας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να πάρει επιτέλους θέση. Με ποιο επιχείρημα κάποιος αντιδρά σε έναν επανέλεγχο όταν υπάρχουν στοιχεία ότι είχαν γίνει λαθροχειρίες;”, διερωτήθηκε ο υπουργός, που επιτέθηκε και στην ΑΔΕΔΥ για το γεγονός ότι ενθάρρυνε τους υπαλλήλους να απέχουν από τη διαδικασία επανελέγχου.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε πως η αξιολόγηση γίνεται για να επιτευχθούν οι στόχοι απολύσεων από το Δημόσιο, ξεκαθαρίζοντας πως “δεν ψάχνουμε να γεμίσουμε καμία δεξαμενή, ψάχνουμε να αποκαταστήσουμε επιτέλους στη χώρα τους κανόνες νομιμότητας”, ενώ προειδοποίησε με πειθαρχικές κυρώσεις όσους αρνούνται την ολοκλήρωση της διαδικασίας, υπογραμμίζοντας: “Έχουμε μια ψηφισμένη διάταξη από τη Βουλή που λέει το αυτονόητο: Να επανελέγξουμε μετατροπές συμβάσεων για να δούμε αν έγιναν με νόμιμο τρόπο”.