Επιχείρηση ανασύνταξης και ανασυγκρότησης της ΝΔ

Επιχείρηση ανασυγκρότησης και ανασύνταξης του κόμματος επιχειρεί από εδώ και πέρα η ηγεσία της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να διώξει το κακό κλίμα των τελευταίων ημερών και κυρίως το κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός απευθύνει ανοικτό προσκλητήριο, προς όλα τα στελέχη του κόμματος, με αφορμή και τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ, στις 4 Οκτωβρίου. Οι προσκλήσεις είναι προς πάσα κατεύθυνση και περιλαμβάνουν ακόμη και όσους ηθελημένα ή αθέλητα βρέθηκαν εκτός της ΝΔ. Δηλαδή, είτε με δική τους ευθύνη είτε με επιλογές και λάθη της ηγεσίας. Στόχος είναι να συστρατευθούν γύρω από την παρούσα ηγεσία όσο περισσότερα μικρά και μεσαία στελέχη δίνουν καθημερινά το βάρος στην κοινωνία.

Το στοίχημα είναι μεγάλο και αποτελεί ένα κρας τεστ τόσο για την ηγεσία του κόμματος όσο και  για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις. Σε περίπτωση που το στοίχημα Σαμαρά δεν ευοδωθεί τότε το κλίμα ηττοπάθειας θα δυναμώσει ακόμη πιο πολύ όπως επίσης και η γκρίνια στο κυβερνητικό στρατόπεδο, εν όψει και της ψήφισης εν δύσκολου προϋπολογισμού στη Βουλή. 

Ωστόσο, στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι το προσκλητήριο Σαμαρά θα πετύχει. "Αυτή η παράταξη πάντα ενωνόταν στις κρίσιμες ιστορικές στιγμές" αναφέρουν και συμπληρώνουν: Το βασικό τρίπτυχο που προβάλλει η ΝΔ είναι "παράδοση, συνέχεια και μέλλον" και το σύνθημα είναι: "40 χρόνια για την Ελλάδα".

Για την επέτειο του κόμματος θα γίνουν δύο κεντρικές εκδηλώσεις.Η μια θα το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στην Χαλκιδική, όπου έγινε και το πρώτο συνέδριο της ΝΔ υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, και η δεύτερη θα γίνει στην Αθήνα ανήμερα της επετείου (4 Οκτωβρίου), στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Στη Χαλκιδική θα γίνει επίσης κοινή συνεδρίαση των Πολιτικών Επιτροπών της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ , ενώ στην Αθήνα θα γίνει η συζήτηση για το μέλλον με κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Στη Συγγρού οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, έχει καθημερινά συσκέψεις με κομματικά στελέχη και τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Γιώργο Κουμουτσάκο.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας των εκδηλώσεων ο Ανδρέας Παπαμιμίκος συναντήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία του κόμματος με τους πρώην γραμματείς της ΝΔ, τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, νυν προέδρου της Βουλής, τονΑνδρέα Λυκουρέντζο, νυν βουλευτή Αρκαδίας και τον Λευτέρη Ζαγορίτη, νυν γγ Καταναλωτή.

Εκτός από τη συνάντηση με τους κ. Μεϊμαράκη, Λυκουρέντζο και Ζαγορίτη, έγινε και άλλη συνάντηση, όπου παρευρέθηκαν οι γενικοί διευθυντές του κόμματος από 1974, Άγγελος Μπρατάκος, Αντώνης Σγαρδέλης, Θανάσης Σκορδάς, Κώστας Πυλαρινός, Γιώργος Βουκελάτος και Μενέλαος Δασκαλάκης και οι διατελέσαντες γραμματείς Οργανωτικού, Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, Μανώλης Αγγελάκας, Γιώργος Λουλουδάκης, Κώστας Δόλογλου, Σέριος Τσίφτης, Άγγελος Μοσχονάς, Γιώργος Φωτεινόπουλος. Όλοι τους ιστορικά στελέχη του κόμματος, συνεργατών όλων των προέδρων του κόμματος και όλων των εποχών.