ΣΥΡΙΖΑ: Το αυγό του φιδιού συνεχίζει να επωάζεται

Για διόγκωση των δυνάμεων του φασισμού και του ναζισμού κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά.

"Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το "αυγό του φιδιού" συνεχίζει να επωάζεται", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και συμπληρώνεται ότι "το φαινόμενο της ανόδου των δυνάμεων του φασισμού και της ακροδεξιάς διογκώνεται και αποκτά πλέον απειλητικές διαστάσεις σε μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών κοινωνιών, αλλά και στη χώρα μας, τροφοδοτούμενο από την τρομακτική κοινωνική κρίση και από τα αδιέξοδα της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής".

Η Κουμουνδούρου αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα συνέβαλλαν οι μνημονιακές πολιτικές, καθώς επίσης και η "θεσμική αντιμετώπιση ρατσιστικών φαινομένων".

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για τις δικαστικές διώξεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

"Η δικαστική δίωξη βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής για τη σειρά εγκλημάτων και δολοφονικών επιθέσεων που η ναζιστική οργάνωση διαπράττει εδώ και δεκαετίες υπήρξε μια θετική εξέλιξη και ταυτόχρονα μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. Ωστόσο δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να εφησυχάζουμε. Ιδίως όταν στελέχη της κυβέρνησης έχουν ενσωματώσει στη ρητορεία και την πρακτική τους στοιχεία της ιδεολογικής ατζέντας της Χρυσής Αυγής και όταν διαφαίνεται η πρόθεσή της να υιοθετήσει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα ρίχνει την εγκληματική οργάνωση στα "μαλακά", αναφέρεται.

Για τους λόγους αυτούς η Κουμουνδούρου απευθύνει κάλεσμα για δυνάμωση του αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό και συμμετοχή στην αυριανή αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι.