Σκληρό ροκ Σαμαρά κατά Τσίπρα

Στα ύψη έχει ανέβει τις τελευταίες μέρες το πολιτικό θερμόμετρο μετά και τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε για ακόμη μια φορά κατά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επιχείρησε να βάλει τέλος στα σενάρια εκλογολογίας.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός ανέβασε και πάλι τους τόνους της αντιπαράθεσης.

"Στην υποθετική περίπτωση που γίνουν εκλογές και τις κερδίσει την επομένη δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός προς τους βουλευτές του κόμματός του. Την ίδια ώρα που το υπουργείο Οικονομικών, κοστολόγησε τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στα 17,2 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να βάλει τέλος επίσης και στα σενάρια εκλογολογίας τα οποία έχουν φουντώσει μετά και το αίτημα για πρόωρες εκλογές που διατύπωσε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ.

"Όποιος μιλά για εκλογές τώρα, ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν θέλει το συμφέρον του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα", τόνισε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του κόμματός του.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη Βουλή έχοντας, νωρίτερα, ολοκληρώσει κύκλο τηλεφωνικών διαβουλεύσεων με τους πιστωτές της χώρας και δήλωσε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει συμφωνία για το χρέος μέχρι τα τέλη του έτους και, ως εκ τούτου, θα επιτευχθεί και εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στις αρχές του 2015.

"Δεν θα πάμε σε εκλογές" επεσήμανε στις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις των βουλευτών του, επαναβεβαιώνοντας έτσι τη βούλησή του να εξαντλήσει τα συνταγματικά όρια που έχει στη διάθεσή της η δικομματική κυβέρνηση.

Αρκετοί είναι αυτοί που επισημαίνουν ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή, μόνο τυχαία δεν είναι. Στόχος του κ. Σαμαρά ήταν να ξορκίσει τα σενάρια εκλογολογίας και να αντιστρέψει το κλίμα ηττοπάθειας που έχει καταλάβει τους βουλευτές του κόμματος.