Σαμαράς: “Αν έρθει ο Τσίπρας, θα αδειάσουν οι τράπεζες μέχρι ευρώ”

Να βάλει ένα τέλος στα όποια σενάρια εκλογολογίας επιχείρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Όπως μεταδίδει tovima.gr o κ. Σαμαράς κατά την άφιξη του στη Βουλή σημείωσε χαρακτηριστικά:

"Όποιος μιλάει για εκλογές αυτή την στιγμή ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν θέλει το συμφέρον του τόπου, ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα". Η δήλωση αυτή του κ. Σαμαρά έγινε σε μια περίοδο που τα σενάρια εκλογολογίας έχουν πάρει φωτιά, μετά και το αίτημα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση αυτή δεν προκλήθηκε από ερώτηση δημοσιογράφων που ανέμεναν την είσοδο του πρωθυπουργού στην Βουλή. Ο κ. Σαμαράς προσερχόμενος είπε στους εκπροσώπους του Τύπου που τον ανέμεναν ότι άκουσε κάποιον να ομιλεί περί εκλογών και γι' αυτό προέβη στην δήλωσή του αυτή.

Ο πρωθυπουργός όμως δεν στάθηκε μόνο εκεί. Κατά τη συζήτηση που είχε με βουλευτές στο εντευκτήριο της Βουλής είπε χαρακτηριστικά: "Ξεχάστε τις εκλογές, βγάλτε τες από το μυαλό σας".

Αναφορικά με τις εξαγγελίες Τσίπρα ο κ. Σαμαράς φέρεται να τόνισε στους βουλευτές του ότι "εάν του δοθεί ποτέ η ευκαιρία, που δεν θα του δοθεί, τότε θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες, δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ".

Το ζήτημα της κοστολόγησης των μέτρων που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντικείμενο της κουβέντας και ο κ. Σαμαράς φέρεται να επέστησε την προσοχή στους βουλευτές της ΝΔ παραπέμποντάς τους στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών (αποτιμώντας τις εξαγγελίες Τσίπρα σε 27,2 δισ. ευρώ).

Σε σχετική ερώτηση βουλευτή για την διαπραγμάτευση του χρέους, ο κ. Σαμαράς φέρεται να εκτίμησε ότι η σχετική συζήτηση θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του χρόνου. Τότε κάποιος βουλευτής σχολίασε ότι "αν γίνει αυτό τότε θα πάμε με άλλον αέρα ακόμα κι αν έχουμε πρόωρες εκλογές" (λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας). Στο σημείο αυτό ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι "δεν πιστεύω πως θα έχουμε εκλογές" και κάλεσε τους βουλευτές "να το βγάλουν από το μυαλό τους".

Αρκετή κουβέντα έγινε και για την ανασκαφή στην Αμφίπολη. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την εν εξελίξει έρευνα και μίλησε στους βουλευτές για το μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει. Στο εντευκτήριο της Βουλής βρέθηκαν με τον πρωθυπουργό οι βουλευτές: Άδ. Γεωργιάδης, Ι. Μιχελάκης, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Σ. Κεδίκογλου. Μ. Χαρακόπουλος, Ηλ Βλαχογιάννης, Χρ. Σταϊκούρας, Αθ. Μπούρας, Ανδ. Κουτσούμπας, Δ. Τσουμάνης, Δ. Χριστογιάννης, Μ. Βολουδάκης, Γ. Γεωργαντάς κ.ά. Στην συνάντηση δεν συμμετείχε η πρώην υπουργός κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αν και πληροφορήθηκε, την ώρα που έφευγε, από δημοσιογράφους την άφιξη του κ. Σαμαρά στο κοινοβούλιο.