Λαφαζάνης: Ο Δένδιας εξευτελίζει το ρόλο του

Σε υπέρογκα ύψη εκτόξευσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, το κόστος ίδρυσης τράπεζας στην Ελλάδα, γεγονός που εκμεταλλεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για να του απαντήσει με δριμύτητα.

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι “πουλάει αέρα κοπανιστό” και πως “δημιουργεί ελπίδες που είναι τόσο ψευδεπίγραφες που δεν αντέχουν σε δεύτερη ανάγνωση”.

Ενδεικτικά, εστιάζοντας στο θέμα της αναπτυξιακής τράπεζας που προανήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι “ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε 1 δισ. ευρώ κόστος εκκίνησης για αναπτυξιακή τράπεζα, όταν χρειάζονται 4 δισ. ευρώ μόνο για να λάβει άδεια μια τράπεζα”.

Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Δένδια “στοχοποιήθηκε” από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Ανάπτυξης ότι “στην προσπάθεια του να απομειώσει τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ εξευτελίζει την ιδιότητά του και το ρόλο του”.

Ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε πως τόσο η Πράξη Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος 2471/10.4.2001 όσο και ο πρόσφατος Νόμος 4261/2014 προβλέπουν πως για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας πιστωτικού ιδρύματος από την Τράπεζα της Ελλάδος απαιτείται η κάλυψη αρχικού κεφαλαίου ίσου τουλάχιστον με το ποσό των 18 εκατ. ευρώ, και σε καμία περίπτωση 4 δισ. ευρώ.