Δένδιας: Ο Τσίπρας πουλάει αέρα κοπανιστό

“Ο Τσίπρας πουλάει αέρα κοπανιστό”, υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, αναφορικά με τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

“Για λιγότερους φόρους χρειάζεται και λιγότερο κράτος. Δε γίνεται αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας, λιγότεροι φόροι, περισσότερο κράτος. Ήρθε η ώρα της αλήθειας, πρέπει να είναι σοβαρός ο κ. Τσίπρας, πόσο κοστίζει να μην είναι σοβαρός ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;”, ανέφερε ο κ. Δένδιας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Για την εξαγγελία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι “αναφέρεται μόνο στον κατώτατο μισθό δεν αναπροσαρμόζει κανέναν άλλο, τι επιρροή έχει αυτό στις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτό το κρύβει; Μόνο το 7% αφορά η εξαγγελία του. Βάζει το τυρί και κρύβει τη φάκα”.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε νέα σεισάχθεια στα κόκκινα δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ. “Μόνο προς τις τραπεζες τα κόκκινα δάνεια, επιχειρηματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά, αγγίζουν τα 80 δισ. ευρώ, αρκετά πάνω από 110 δισ. με τα χρέη στα ταμεία. Τι νέα σεισάχθεια θα κάνει; Θα πρέπει να πει ότι δίνει λύση στο λιγότερο από το 1/100 του προβλήματος, ειδάλλως δεν είναι τίμιο”, υπογράμμισε.