Σοφιανός: Ανέκδοτο η εξαγγελία Τσίπρα για κατώτατο μισθό 751 ευρώ

"Κομμένη και ραμμένη στα πλαίσια της διαχείρισης αυτής της οικονομίας, αυτού του συστήματος, αυτών των μονοδρόμων” χαρακτήρισε την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”.

Ο κ. Σοφιανός, έκανε λόγο για “ύμνους” του Αλέξη Τσίπρα στην τρόικα, “γιατί τρόικα είναι η Κομισιόν, ο κ. Ντράγκι και η κ. Λαγκάρντ”. Χαρακτήρισε εξάλλου “ανέκδοτο” την αποστροφή του κ. Τσίπρα περί επαναφοράς με ένα νόμο στη Βουλή της Συλλογικής Σύμβασης στα 751 ευρώ, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργήσει τις “γενικευμένες ελαστικές εργασιακές σχέσεις” με τις οποίες δουλεύουν ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ενώ τόνισε ότι 700.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν να πληρωθούν πάνω από δύο μήνες.

Απαντώντας στη “ρητορική ερώτηση” περί μετεκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι “το ΚΚΕ έχει έγκαιρα πει, και πήρε το κόστος στις πρόσφατες εκλογές, ότι η προσπάθεια να διαχειριστεί μία κυβέρνηση, μέσα σε αυτά τα τείχη, τη φτώχεια και την ανέχεια του λαού μας είναι καταδικασμένη από την αρχή. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις λεγόμενες παροχές ή δεσμεύσεις της πιθανής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”.

Τέλος, αναφερόμενος σε πολύ κόσμο που με μειωμένες απαιτήσεις λέει “τόσα είδαμε, ας δούμε κι αυτό”, ο κ. Σοφιανός σχολίασε: “Εμείς απευθυνόμαστε σε ένα κόσμο που έχει ριζοσπαστική σκέψη, που μάτωσε αυτά τα χρόνια, σ' αυτό το κομμάτι του κόσμου λέμε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να χάσει καινούργιο χρόνο σε αυταπάτες, πρέπει απ' αυτή την αναμέτρηση, όχι την εκλογική, την καθημερινή αναμέτρηση να ηττηθεί η πολιτική της κυβέρνησης, να είναι ισχυρό το ΚΚΕ”.