Μπακογιάννη: “Να επισπευσθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας”

Υπέρ της επίσπευσης της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας τάχθηκε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή που έχουν εκφράσει άλλα στελέχη του κόμματος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του "ΒΗΜΑ 99,5" η κα Μπακογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι οι 180 ψήφοι "υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας υπάρχουν".

"Νομίζω ότι οι 180 που είναι υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν ξέρω αν το κλίμα που θα διαμορφωθεί θα είναι ένα κλίμα που θα επιτρέψει να φτάσουμε ως εκεί και γι' αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μαζέψουμε τους ανθρώπους που έχουν συναίσθηση του πού πάει η χώρα αυτή τη στιγμή", τόνισε.

Η πρώην υπουργός εξέφρασε επίσης τη διαφωνία της με το ενδεχόμενο αλλαγής εκλογικού νόμου εν όψει εκλογών, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα για τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ.

Σε ερώτηση για το εάν ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να προέρχεται από την Κεντροδεξιά ή την Κεντροαριστερά, η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι "δεν νομίζω ότι εκεί κρίνεται το παιχνίδι»", ενώ σε ότι αφορά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ υπογράμμισε:

"Είναι κρίμα ότι μετά από μια τέτοια κρίση η κατάρα της Μεταπολίτευσης -δηλαδή ότι όποιος ήταν αντιπολίτευση έταζε λαγούς με πετραχήλια και όταν κυβερνούσε μετά έλεγε ότι παρέλαβε καμμένη γη- συνεχίζει να υπάρχει από έναν νέο άνθρωπο, 40 ετών, όπως είναι ο κ. Τσίπρας".

Σχολιάζοντας την ένταση που επικράτησε στην ΚΟ της ΝΔ κατά την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ την περασμένη εβδομάδα, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για "αυξημένο άγχος" και "κόπωση" των βουλευτών. Επανέλαβε, δε, ότι είναι αναγκαία η σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ.