Τα μηνύματα του Τσίπρα και η κάλπη

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγή στις κάλπες... χθες τόνισε επανειλημμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής στη ΔΕΘ, με εκτενείς αναφορές στα κοστολογημένα μέτρα και διαβεβαιώσεις για την προσήλωση του κόμματος στην Ευρωζώνη.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως αναμενόταν, προχώρησε στις εξαγγελίες για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης, υπογραμμίζοντας πολλάκις ότι δεν πρόκειται για το πλήρες πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά για τις πρώτες προτεραιότητες, από τη στιγμή που το κόμμα του θα κληθεί να κυβερνήσει. Το πρόγραμμα του κόμματος όπως έχει γίνει γνωστό θα είναι ολοκληρωμένο στα τέλη Οκτωβρίου.

"Είναι προσβλητικό ενώ ο κόσμος υποφέρει κάποιοι να μιλούν για παροχές. Είναι παροχή το πρόγραμμα σίτισης ή για παροχή δωρεάν ρεύματος; Είναι παροχές να λέμε ότι θα οργανώσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια;" και συνέχισε:
"Εγώ περπατάω στο δρόμο και ακούω να μου λένε ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ. Είναι παροχή το να ξεφύγουμε από τη ζούγκλα του ΕΝΦΙΑ;" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Τσίπρα υπήρξαν δύο φράσεις που επαναλήφθηκαν πολλές φορές και είναι ενδεικτικές του στίγματος που θέλουν να δώσουν από την Κουμουνδούρου.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα τους κατηγορήσει για ευχολόγια και... "μαυρογυαλούρους" – όπερ και εγένετο – θέλησαν να καταστήσουν σαφές ότι τα όσα εξαγγέλθηκαν από το βήμα της ΔΕΘ στο Βελλίδειο αποτελούν μέτρα υλοποιήσιμα και πλήρως κοστολογημένα. Για αυτό το λόγο και η επιμονή του κ. Τσίπρα στην "κοστολόγηση" των εξαγγελιών, κάτι το οποίο ούτως ή άλλως η Κουμουνδούρου τόνιζε μέρες πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πολλές φορές ότι αυτά για τα οποία κατηγορείται στο εσωτερικό, έχουν τεθεί επί τάπητος στο εσωτερικό με τους εταίρους της χώρας και κανένας εξ' αυτών δεν του έχει πει ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τη χώρα εκτός ευρώ.