Σαμαράς – Βενιζέλος για την ταραχή του ΕΝΦΙΑ και την πίεση Τσίπρα

Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο αναμένεται να συναντηθεί το μεσημέρι στις 13:45 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί σύμφωνα με πληροφορίες γύρω από τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και τα θέματα που άπτονται της κυβερνητικής ατζέντας.

Τα όσα έγιναν με τον ΕΝΦΙΑ και την αναταραχή που επικράτησε τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσο και στο γαλάζιο στρατόπεδο έχουν προκαλέσει προβληματισμό στους δύο αρχηγούς και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προβούν σε κινήσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Το προσεχές διαστημα θα πρέπει να ψηφιστούν και άλλα κρίσιμα νομοσχέδια και ρυθμίσεις γι αυτό και αναμένεται να συμφωνήσουν για την ανάγκη στήριξης του Γκίκα Χαρδούβελη.

Επί της ουσίας, στο επίκεντρο θα τεθεί η προετοιμασία εν όψει της επιστροφής της τρόικας σε 10 ημέρες στην Αθήνα, καθώς και η αναταραχή που σημειώθηκε κυρίως στην ΚΟ της ΝΔ, αλλά και στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος στο προσεχές διάστημα θα απουσιάσει από την Αθήνα, λόγω της συμμετοχής του ως εκπρόσωπος της χώρας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.