Εικόνα διάλυσης στη ΔΗΜΑΡ μετά την αποχώρηση Λυκούδη

Εικόνα διάλυσης θυμίζει πλέον η κατάσταση στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ μετά και την φυγή του Σπύρου Λυκούδη και της Μεταρρυθμιστικής Τάσης. Τα στελέχη του κόμματος εμφανίζονται διχασμένα. Κάποιοι επιρρίπτουν ευθύνες στην ηγεσία και προσωπικά στον Φώτη Κουβέλη.

Η τοποθέτηση του βουλευτή του κόμματος σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά fm Γιάννη Πανούση είναι χαρακτηριστική.

«Την απόλυτη ευθύνη φέρει η ηγεσία του κόμματος γιατί δεν μας λέει τι θέλει να κάνει. Ως άνθρωποι και ως πολιτικοί ο καθένας έχει την ιστορία του, το κύρος του και το ήθος του, όμως το έχω ξαναπεί η ΔΗΜΑΡ είναι το κόμμα του Κουβέλη και λειτουργεί σαν να είναι μόνος του. Δεν νομίζω ότι το κάνει επίτηδες. Αλλά αυτή τη στιγμή και ο ίδιος και το κόμμα του βρίσκονται σε σύγχυση. Ακούγεται το όνομά του ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν τον ψηφίζει το μισό κόμμα του» σημείωσε ο κ. Πανούσης.

Η ηχηρή αποχώρηση του βουλευτή Επικρατείας, ο οποίος κρατά την έδρα του σε αντίθεση με τις αιτιάσεις της Αγίου Κωνσταντίνου, συνοδεύτηκε από βαριές κατηγορίες, οι οποίες επανέφεραν στην επιφάνεια όλες τις αντικρουόμενες απόψεις στο εσωτερικό του κόμματος από την ημέρα που αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2013.

Να σημειωθεί ότι το κόμμα του κ. Κουβέλη είχε ξεκινήσει αρχικά με 17 βουλευτές και πλέον αριθμεί οριακά γύρω στις 10. Την ίδια ώρα που οι διαλυτικές τάσεις συνεχίζονται καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος σκέφτονται πλέον ανοικτά την έξοδο.