Λαζαρίδης: Έχω τρία παιδιά, ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι ένα από αυτά…

Το χαρακτηρισμό του “πατέρα” του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) αποποιήθηκε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, εξηγώντας πως δεν ανήκει στους εμπνευστές του φόρου.

"Εγώ καταρχήν δεν έφτιαξα τον ΕΝΦΙΑ. Έχω τρία παιδιά, ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι ένα από αυτά. Εγώ κλήθηκα σε δυο-τρεις περιπτώσεις που είχε προκύψει μεγάλο πρόβλημα να βρω μια λύση. Εάν ήταν καλό, θα χρειαζόταν να παρέμβει ο καθένας να βρει λύση; Αγωνίζομαι και τώρα να διορθωθεί, περαιτέρω να διορθωθεί από ο,τι ήδη διορθώθηκε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.

"Κανένας φόρος δεν είναι καλός, ιδιαίτερα όταν τον πληρώνουν μαζεμένο οι πολίτες και μάλιστα όταν είναι εξουθενωμένοι από μια πολυετή ύφεση. Για όνομα του Θεού, κι εγώ πληρώνω ΕΝΦΙΑ. Κι εμένα δε μου αρέσει καθόλου. Και εγώ δυσκολεύομαι, πρέπει να σας πω", παραδέχθηκε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, εκτίμησε πως το ενδεχόμενο να βρεθούν οι 180 βουλευτές είναι σήμερα πιο πιθανό απ' ό,τι ήταν πριν από δύο μήνες, και πολύ πιο πιθανό σε σχέση με έξι μήνες πριν, ενώ όταν ρωτήθηκε αν εισηγείται στον πρωθυπουργό να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, απάντησε: “Θεός φυλάξοι!”.