Χυδαία προσβολή στη μνήμη Γρηγορόπουλου από τη Χρυσή Αυγή

Αρκετά ερωτήματα προκαλεί το υλικό που βρήκαν οι αστυνομικοί, ελέγχοντας το κινητό του Ηλία Κασιδιάρη και στο οποίο ακούγεται παραλλαγμένο το τραγούδι «ο Αλέξης» και χλευάζει τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, το απόσπασμα είναι ηχογραφημένο  μετά την δολοφονία του 15χρονου από τα πυρά του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Τα λόγια που έχουν χρησιμοποιηθεί, τροποποιώντας τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου είναι φρικιαστικά δεδομένου του περιστατικού και των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη.

Οι φωνές που ακούγονται και εκτιμάται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι ανήκουν στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, όχι μόνο βρίζουν και χλευάζουν τον άτυχο 15χρονο αλλά κοροϊδεύουν και τη χαροκαμένη μητέρα του.

Οι στίχοι όπως δημοσιεύονται στο ΕΘΝΟΣ έχουν ως εξής:

«Στα μαθητικά σου τα βιβλία
πίσω από τις λέξεις, χ...κε ο Αλέξης
μες των Εξαρχείων την πλατεία
κι από την μπόχα ήρθε η αστυνομία

Κάθισε στον π...ο μου λιγάκι
να μου τον αρμέξεις, ψόφησε ο Αλέξης
Και στο σάπιο του το κ...κι
άναψε κι εσύ ένα κεράκι

Η μαμά του βγήκε στο μπαλκόνι
δεν μπορεί ν' αντέξει, την μπόχα του Αλέξη
σάπισε το άτυχο πρεζόνι
δεν θα ξεχάσουμε ρε παλιοπου...νι»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ηχητικό απόσπασμα που αποκαλύπτει το ΕΘΝΟΣ περιλαμβάνεται στη δικογραφία κατά της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.

Με ανακοίνωσή τους πάντως ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος διαψεύδουν το δημοσίευμα το οποίο χαρακτηρίζουν συκοφαντικό.

Η ανακοίνωση τους έχει ως εξής:

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τη νέα αθλιότητα που διακινούν οι κατ΄επάγγελμα υβριστές μας. Τα ψέματα και οι συκοφαντίες τους ξεπέρασαν πλέον κάθε όριο και μάλιστα στοχευμένα, τη στιγμή που εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού οδηγούνται σιδηροδέσμιοι στις τελετές ορκωμοσίας τους.

Μηνύσεις και αγωγές κατατίθενται ήδη σε βάρος των συκοφαντών που αναπαράγουν αυτές τις χυδαιότητες. Έφτασαν στο αισχρό σημείο να εκμεταλλευτούν ακόμα και την μνήμη ενός παιδιού για να εξυπηρετήσουν με ψέματα τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες.