Μπουτάρης: Αν δεν τηρηθεί η τάξη θα βγείτε έξω με τη βία

Επεισοδιακή ήταν η ορκωμοσία του Γιάννη Μπουτάρη, το πρωί της Πέμπτης στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης. 

"Εάν δεν τηρηθεί η τάξη και δεν σταματήσουν τα συνθήματα ώστε να ξεκινήσει απρόσκοπτα η ορκωμοσία, θα ειδοποιήσω την Αστυνομία να σας βγάλει έξω δια της βίας", ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εν μέσω έντονων διαμαρτυριών για την παρουσία χρυσαυγιτών στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Σε μία συμβολική κίνηση κατά του ρατσισμού, ο δήμαρχος της πόλης καρφίτσωσε στο δεξί πέτο του σακακιού του το Αστέρι του Δαβίδ, το γνωστό εβραϊκό σύμβολο, το οποίο επέβαλαν οι Γερμανοί Ναζί να φορούν οι Εβραίοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και όπου αλλού υπήρχε γερμανική κατοχή, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, από το βήμα, υπογράμμισε ότι «όλοι είμαστε το ίδιο εδώ μέσα», για να λάβει την απάντηση από τους διαμαρτυρόμενους πως «δεν είμαστε το ίδιο με τους χρυσαυγίτες». Ο κ. Μπουτάρης έδειξε να συμφωνεί, ωστόσο επισήμανε πως «πρέπει να δείξουμε σεβασμό στο χώρο, καθώς η αίθουσα του συμβουλίου δεν είναι ούτε καφενείο ούτε γήπεδο», όπως αναφέρει το voria.gr.