Κουτσούμπας: Το αντιρατσιστικό ποινικοποιεί τη διαφορετική άποψη

Η δίωξη της λαϊκής πάλης και η ποινικοποίηση της διαφορετικής άποψης είναι το “δια ταύτα” του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε απαράδεκτη την άποψη της εξομοίωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό και διεμήνυσε ότι δεν είναι εύκολο να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ, διότι το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει μεγάλη πείρα. Σχολίασε ωστόσο ότι πολλοί “πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν” και επεσήμανε ότι προετοιμάζουν το έδαφος ώστε ανάλογα με τη στιγμή, τις διεθνείς εξελίξεις και τον συσχετισμό δυνάμεων, να επιχειρήσουν να επιβάλλουν τέτοιες λογικές.

Αναφορικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης, ανέφερε ότι το ΚΚΕ θεωρεί πως μια σειρά περιπτώσεων είναι προσωπική υπόθεση ενηλίκων ατόμων και δεν είναι, ούτε πρέπει να γίνει δημόσια, κοινωνική υπόθεση που να ρυθμίζεται με νόμο. Επίσης, είπε ότι το ΚΚΕ δε συμφωνεί με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Σχετικά με το θέμα της “προσβολής του Συντάγματος”, επανέλαβε ότι δεν πρέπει να διώκεται η άποψη, ενώ σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή, υπογράμμισε ότι η θέση της εκτός νόμου δε λύνει κανένα πρόβλημα, και αντίθετα θα πρέπει να τεθεί “εκτός νόμου” στη συνείδηση του λαού.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι όλοι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι φασίστες, έχουν όμως προσωπική ευθύνη, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν και σημαντικά τμήματα του κρατικού μηχανισμού που έχουν τέτοιους θύλακες.

Σχετικά με τα δάνεια, χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις “νέο έγκλημα” εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων και ανέφερε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ που προτείνει μείωση του χρέους των λαϊκών νοικοκυριών μέχρι 200.000 ευρώ κατά 50% και το ίδιο για μαγαζιά που έχουν κλείσει και για ύψος χρέους 300.000 ευρώ. Στην περίπτωση που τα μαγαζιά διατηρούνται ανοιχτά η μείωση του χρέους να είναι 30%.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού δεν έχει αποκρυσταλλωθεί, ενώ σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι προσπαθεί να μετακινηθεί προς το κέντρο σε πιο συντηρητικές κατευθύνσεις. Ανέφερε ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Άγιο Όρος “είχε ένα τέτοιο στίγμα”, και εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα ότι την πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για ψηφοθηρικούς λόγους. Τόνισε ότι η επίσκεψη αυτή καθεαυτή δεν είναι πρόβλημα, καθώς και ο ίδιος θα ήθελε να πάει, ενώ σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του επίτιμου προέδρου του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη, το 1995, είπε ότι δεν ήταν το ίδιο πράγμα με εκείνη του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι “αν δεν έχουμε εκλογές το φθινόπωρο, θα έχουμε στις αρχές του χρόνου με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας” και ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει κανένα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Αν είναι να γίνουν εκλογές ας γίνουν, αλλά κάτω από λαϊκή πίεση και με σταθερό προσανατολισμό και με λαϊκή συμμαχία και με αγώνες ενάντια στον καπιταλισμό και τα μονοπώλια, ενάντια στις πολιτικές και την τάξη που έχει επιβάλει αυτά τα βάρβαρα μέτρα”, εξήγησε.

Επανέλαβε εξάλλου τη θέση του ΚΚΕ ότι αν μπει σε κυβέρνηση διαχείρισης του συστήματος “θα μας κυνηγάει ο κόσμος με τις πέτρες”.