Σαμαράς: Ελάτε να επενδύσετε – Νήσος σταθερότητας η Ελλάδα

Ως «νήσο σταθερότητας» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Νέα Κίνα, τονίζοντας ότι μπορεί να καταστεί ένας πολύτιμος εταίρος για την ασιατική χώρα.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός, η Ελλάδα ανακάμπτει από την πιο σκληρή οικονομική κρίση που αντιμετώπισε τις τελευταίες δεκαετίες και είναι σήμερα σε καλύτερη θέση από ποτέ για να γίνει ένας πολύτιμος εταίρος για την Κίνα.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως η Ελλάδα θεωρείται πλέον μια «νήσος σταθερότητας» και μάλιστα σε μια περιοχή που βιώνει ένα κύμα αποσταθεροποιητικών γεωπολιτικών εξελίξεων.
Σε όρους, τόσο οικονομικούς όσο και πολιτικούς, η Ελλάδα έχει «βελτιώσει σημαντικά την αξιοπιστία της έναντι του υπόλοιπου κόσμου, και τώρα απελευθερώνει την αναπτυξιακή της δυναμική» προσέθεσε ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

«Άρα ναι, είμαστε τώρα σε πολύ καλύτερη θέση - στην πραγματικότητα, στην καλύτερη θέση από ποτέ - ώστε να γίνουμε ένας πολύτιμος εταίρος για την Κίνα στη δική μας περιοχή του κόσμου», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας, παράλληλα το γεγονός ότι οι διμερείς σχέσεις Αθήνας-Πεκίνου σημειώνουν εδώ και χρόνια βελτίωση.

Αναφερόμενος στις οικονομικές διαστάσεις της διμερούς συνεργασίας, ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση ενθαρρύνει την κινεζική συμμετοχή σε όλα τα έργα που μπορούν να συμβάλουν, η Ελλάδα να μετατραπεί σε μια «πύλη» ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη.

«Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας ακόμη εταίρος για την Κίνα. Μπορεί κάλλιστα να γίνει ένας ισχυρός "κρίκος" που θα συνδέει την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Κίνα, καθώς και μια "πύλη" για τις εμπορικές και πολιτισμικές σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ορισμένα προβλήματα στις εμπορικές σχέσεις Κίνας-Ευρώπης. Αλλά τα πράγματα βελτιώνονται και ως Ευρωπαίος ηγέτης καταβάλλω τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να ξεπεραστούν όλα τα τρέχοντα προβλήματα και όλα τα εμπόδια ανάμεσα στην Κίνα και στην Ευρώπη», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Επίσης δεν παρέλειψε να αναφέρει τον «εποικοδομητικό ρόλο» που διαδραμάτισε πρόσφατα η Αθήνα στο ζήτημα των κινεζικών φωτοβολταϊκών κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., όταν αποφεύχθηκε μια εμπορική σύγκρουση ανάμεσα στην Κίνα και την Ένωση.