Επιμένει ο Χαϊκάλης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Υπάρχουν ακόμα δύο περιπτώσεις βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που υπό προϋποθέσεις συζητάνε για υπερψήφιση

Επιμένει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την κομματική γραμμή αναφορικά με το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα, ο κ. Χαϊκάλης ισχυρίστηκε ότι «υπάρχουν ακόμα δύο περιπτώσεις βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που υπό προϋποθέσεις συζητάνε για υπερψήφιση της πρότασης του κυβερνητικού συνασπισμού για Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

ε διευκρινήσεις για τις δηλώσεις της Πέμπτης, ο κ. Χαϊκάλης μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ισχυρίστηκε ότι «πρέπει η κυβέρνηση να προτείνει ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, που να μην προέρχεται από κάποιο κομματικό χώρο και να έχει ευρύ κοινωνικό έρεισμα. Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον ο προτεινόμενος για το θεσμό δεσμευθεί ότι δεν θα υπογράψει Προεδρικά Διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως έκανε ο απερχόμενος Πρόεδρος, τότε η θετική μου ψήφος είναι πιθανή».

Παράλληλα ο κ. Χαϊκάλης προς επίρρωση των λεγομένων του σημείωσε ότι «σε περίπτωση που καταψηφιστεί η πρόταση της κυβέρνησης πάμε σε καταστάσεις πολιτικής αστάθειας. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Οι δηλώσεις του Παύλου Χαϊκάλη αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή του κόμματος, αφού ο Πάνος Καμμένος έχει καταστήσει σαφές ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν την πρόταση Σαμαρά για ΠτΔ.

«Έχω συζητήσει την πρότασή μου με τον πρόεδρο του Κινήματος και απλά τη γνωστοποιώ στην κοινή γνώμη» σημείωσε επ' αυτού ο βουλευτής του κόμματος, προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος έχει πει ότι ψηφίζουμε κατά συνείδηση».

Διαβάστε ακόμη: Αναταράξεις στο κόμμα Καμμένου για την Προεδρική εκλογή

Το αντιρατσιστικό βάζει φρένο και στην επιχείρηση για Προεδρική Εκλογή