Αντιρατσιστικό: Καθησυχάζει τους βουλευτές της ΝΔ ο Αθανασίου

Να διασκεδάσει τις ανησυχίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που απειλούν με “αντάρτικο” κατά την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου αν δεν ποινικοποιηθεί η άρνηση των γενοκτονιών των χριστιανών επιχείρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, με δήλωσή του.

Διαβάστε: Αντιρατσιστικό: Νέος πονοκέφαλος Σαμαρά μετά το αντάρτικο

“Κατά την προ μηνών επεξεργασία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, δήλωσα κατηγορηματικά ότι η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης, ως αδίκημα, όπως το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις”, δήλωσε ο υπουργός, απαντώντας στην κριτική των βουλευτών της ΝΔ.

“Ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για το θέμα αυτό. Άλλωστε και οι ίδιοι οι συνάδελφοι στη σχετική επιστολή τους προς τον κ. Πρωθυπουργό, αναφέρονται στην ανωτέρω τοποθέτηση -δέσμευσή μου”, επεσήμανε ακόμα ο κ. Αθανασίου.