Βούλτεψη: Ο Τσίπρας εξαπατά συνειδητά το λαό

Για "συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού και των Ελλήνων αγροτών" και "ανέξοδη αντιευρωπαϊκή ρητορεία" κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα μετά τη συνάντησή του, χθες, με την Επιτροπή Παραγωγών Ημαθίας και Πέλλας.

"Με τη στάση του, αποπειράθηκε να παραπλανήσει τους αγρότες μας, μιλώντας για "ψίχουλα" και αποκρύπτοντας την ευρωπαϊκή πραγματικότητα από την οποία μόνο οφέλη αποκομίζουν. Καταφεύγοντας σε μια ακόμη ανέξοδη αντιευρωπαϊκή ρητορεία, ο κ. Τσίπρας θέλησε να κρύψει τις δικές του ανόητες, επικίνδυνες και καταστροφικές επιλογές" ανέφερε η κ. Βούλτεψη και πρόσθεσε: "Στην πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας προτείνει να γυρίσουμε την πλάτη μας στην ΕΕ και να στερήσουμε την αγροτική μας οικονομία από τα πιο σίγουρα έσοδα. Αλλά οι Έλληνες αγρότες γνωρίζουν και τι έχουν μέχρι σήμερα λάβει από την ΕΕ και τι πρόκειται να λάβουν. Γνωρίζουν ότι η θέση της Ελλάδας ήταν και παραμένει η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια".

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατηγόρησε επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εκμεταλλευόμενος τα πρόσκαιρα προβλήματα των αγροτών, "υποστήριξε πως η Ελλάδα έπρεπε να αυτονομηθεί έναντι της ΕΕ και να ακολουθήσει δική της πολιτική όσον αφορά στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας".

"Φυσικά" συνέχισε η κ. Βούλτεψη "παρέλειψε (ο κ. Τσίπρας) να πει στους αγρότες ότι η Ελλάδα, στα χρόνια της συμμετοχής της στην ΕΕ, έχει λάβει πάνω από 150 δισ. ευρώ για τα αγροτικά της προϊόντα, την ανάπτυξη της υπαίθρου και αποζημιώσεις για διάφορες αιτίες, καθώς η χώρα μας υπήρξε η πλέον ευνοημένη όσον αφορά στα αγροτικά κοινοτικά κονδύλια. Παρέλειψε να πει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να λαμβάνει περί τα 2,5 δισ. ευρώ ετησίως από την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Παρέλειψε να πει ότι από τη Νέα ΚΑΠ έχουμε λαμβάνειν μέχρι το 2020 το ποσό των 18,5 δισ. ευρώ. Τα παρέλειψε όλα αυτά, διότι δεν εξυπηρετούν τις μικροκομματικές του επιδιώξεις".