Μέχρι την παραλία έφτασε η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι

Όποιος άκουγε το περασμένο Σαββατοκύριακο τον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ στο "Κόκκινο" έμενε με την εντύπωση ότι έχει επέλθει κυβερνητική μεταβολή. Πιο επιθετικά και δηκτικά ακόμη και από τα συνήθη ήταν τα σχόλια στις ειδήσεις και εκπομπές του σταθμού που συγκέντρωσε η εξόρμηση του Σταύρου Θεοδωράκη και των εθελοντών του Ποταμιού στις παραλίες της Αττικής για τη διανομή φυλλαδίων με τις θέσεις του νεοσύστατου κόμματος για τον αιγιαλό.
 
Αυτή η επιθετικότητα των ελεγχόμενων από την αξιωματική αντιπολίτευση μέσων ενημέρωσης δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Από τον Φεβρουάριο που ανακοινώθηκε το νέο κόμμα και φάνηκε η δημοσκοπική του απήχηση, η πολεμική εναντίον του ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρή. Προεκλογικά μάλιστα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» ο πόλεμος δεν ήταν μόνο έντυπος και εν έμεινε στις φραστικές επιθέσεις, αφού σύμφωνα με καταγγελίες του Σταύρου Θεοδωράκη στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαιναν στις συγκεντρώσεις του σε πόλεις της περιφέρειας και με διάφορα τεχνάσματα προσπαθούσαν να τις διαλύσουν. 
 
Το μετέωρο άνοιγμα του Βίτσα 
 
Προσεκτικοί παρατηρητές, άλλωστε, επεσήμαιναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εντυπωσιακό άνοιγμα που επιχείρησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, χαιρετίζοντας, στο τέλος Ιουνίου, το συνέδριο του Ποταμιού στο Λαύριο. 
 
Στο ίδιο μοτίβο, προφανώς, η ανταπόκριση του Ποταμιού στην πρόσκληση που έλαβε για να συμμετάσχει στην εκδήλωση που οργάνωσε προ ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του σχεδίου νόμου για τον αιγιαλό δεν έτυχε και της καλύτερης υποδοχής από κύκλους της Κουμουνδούρου. 
 
Στους απεσταλμένους του Σταύρου Θεοδωράκη, τον Παύλο Ελευθεριάδη και τον Στέφανο Ψημένο, δόθηκε ο λόγος για να μιλήσουν αμέσως μετά τους Οικολόγους Πράσινους γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τη Σεβαστουπόλεως που θεώρησε «σκόπιμα υποτιμητική» την συμπεριφορά των οργανωτών.
 
Από την παραλία του Φλοίσβου, εξάλλου, όπου ήταν η αφετηρία για την εξόρμηση διανομής των φυλλαδίων που μετατρέπονταν σε τασάκια για να μην αφήνουν οι λουόμενοι στις παραλίες τα αποτσίγαρά τους, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν άφησε ασχολίαστη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Εμείς πήγαμε στην εκδήλωσή του για να συζητήσουμε για το συγκεκριμένο θέμα. Έχω την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που κυρίως κάνει είναι να λέει όχι, όχι,όχι. Εμείς δεν είμαστε το κόμμα του διαλόγου , εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις , αυτό μας ενδιαφέρει».