Παπούλιας: Θα εξαντλήσω τη θητεία μου μέχρι την τελευταία μέρα

"Δεν πρόκειται να παραιτηθώ... θα εξαντλήσω τη θητεία μου μέχρι την τελευταία μέρα" διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις πληροφορίες που ακούγονται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, που επικαλείται η εφημερίδα Realnews, εκτιμά ότι αυτές οι διαρροές γίνονται "εξ του πονηρού".

Αιφνιδιασμένος δηλώνει και για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το μήνυμά του για την 40η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, στο οποίο έκανε λόγο για "υποχώρηση της Δημοκρατίας". Εξάλλου ο κ. Παπούλιας έχει ζητήσει επανειλημμένα από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, να μπει ένα τέλος στη συνεχιζόμενη και κατ' επανάληψη πρακτική των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και των προεδρικών διαταγμάτων, προκειμένου να αποφεύγονται οι δύσκολες ψηφοφορίες στη Βουλή.

"Πρώτη φορά ακούνε ορισμένοι ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στην Ελλάδα;" αναρωτιέται ο ίδιος μιλώντας στους συνεργάτες του. "Εδώ το παραδέχονται ο Γιούνκερ και ο Σουλτς - και όχι μόνο. Εμείς δεν θα το παραδεχτούμε;" συνεχίζει.

Το κομμάτι του μηνύματος του, που δεν συζητήθηκε, ήταν αυτό για το "μεταρρυθμιστικό σοκ", το οποίο περιέγραψε ως αναγκαίο για την έξοδο από την κρίση.