Λύση για τους ένστολους ψάχνουν στο Μέγαρο Μαξίμου

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, αλλά και λόγω των αποφάσεων της δικαιοσύνης για τους ένστολους.

Εφ' όλης της ύλης για την οικονομία, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και ο αναπληρωτής υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η σύσκεψη διήρκεσε τρεις ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες, επικεντρώθηκε σε θέματα από την πορεία του προϋπολογισμού μέχρι τα προαπαιτούμενα.

Στο επίκεντρο βρέθηκε θέμα των αποφάσεων της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα αναδρομικά των ένστολων.

Παράλληλα, οι δύο πολιτικοί συζητούν τις λεπτομέρειες του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δις, στα οποία τελικά δεν θα περιλαμβάνεται το πολιτικό χρήμα, για το οποίο απαιτείται έγκριση από την Ολομέλεια της Βουλής, που ξεκινά τον Οκτώβριο.  

Ακυρώθηκε το ραντεβού του Χαρδούβελη με τους ενστόλους   

Ακυρώθηκε το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τους εκπροσώπους των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα  Σώματα Ασφαλείας που είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα.
 
Μετά τη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίσθηκε η συνάντηση με τους ενστόλους να γίνει όταν η κυβέρνηση καταλήξει σε μια «συνολική λύση».
 
Οι ένστολοι ζητούν την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ειδικά μισθολόγια, την επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα του 2012 και την αποπληρωμή των αναδρομικών τους σε συγκεκριμένο βάθος χρόνου.