Τα αγκάθια του πολυνομοσχεδίου στη συνάντηση Χαρδούβελη – ΠΑΣΟΚ

Τα αγκάθια του πολυνομοσχεδίου που θα καταθέσει εντός των ημερών στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και ζητήματα σχετικά με τη φορολογία και το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό θα εξετασθούν σε συνάντηση που θα έχει στις 8.15 το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. 

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Φ. Σαχινίδης, Π. Ρήγας και Χρ. Πρωτόπαπας θα ενημερωθούν από το οικονομικό επιτελείο για όλες τις κρίσιμες λεπτομέρειες του πολυνομοσχεδίου , ενώ αναμένεται να εκθέσουν και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το έτερο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό , για το οποίο σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης διαφοροποιήθηκε, λέγοντας ότι η περιβαλλοντική προστασία των ελληνικών ακτών δεν απαιτεί κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό και παραλία, παρά μόνο συγκεκριμένες, απλές ρυθμίσεις θεσμικής και νομικής θωράκισης της χάραξής του και αξιόπιστης αποτύπωσής του σε χάρτες και διαγράμματα. 

Το πολυνομοσχέδιο μεταξύ άλλων εμπεριέχει ρυθμίσεις για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών των επικουρικών ταμείων των ενστόλων, την κατάργηση από την 1η Ιανουαρίου του 2015 των «εισφορών υπέρ τρίτων» που χρηματοδοτούν τα επικουρικά ταμεία, κ.α... 

Το πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί από το Β' Θερινό Τμήμα το αργότερο μέχρι τις 8 Αυγούστου.