Χαρδούβελης: Έρχεται συνολική λύση για τις δικαστικές αποφάσεις

«Συνολική λύση» στο θέμα των δικαστικών αποφάσεων που έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας σήμερα στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ. 

Ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε πως η κυβέρνηση αναζητά μια «συνολική λύση» στο θέμα των δικαστικών αποφάσεων για τα ειδικά μισθολόγια, λέγοντας πως «οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία».Ακόμη, αναφέρθηκε στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, λέγοντας πως οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλοι και να μην επιμείνουν σώνει και καλά να κρατήσουν την επιχείρησή τους 100%. «Πρέπει να ξεφύγουμε από την έννοια ότι η επιχείρηση είναι μια οικογενειακή υπόθεση και είναι μόνο δική μας», τόνισε. 

Ο κ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε και στην απλοποίηση της φορολογίας λέγοντας πως χρειάζεται να περάσουμε σε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και να στηθεί ένας σωστός μηχανισμός ελέγχου και άντλησης πόρων. «Αυτό το «ράβε-ξήλωνε» του παρελθόντος, πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι μόνο το φορολογικό σύστημα, είναι οι διάφορες πολιτικές για τα φάρμακα, για το χωροταξικό», σημείωσε. 

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα υπαναχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, ούτε μετά τη στιγμή κατά την οποία οι δανειστές μας «θα σηκωθούν και θα φύγουν». Όπως είπε, «δεν μπορούμε αν τελειώσουμε το Δεκέμβριο με τα μνημόνια να ξαναπάμε στα παλιά», προσθέτοντας πως πρέπει ο κόσμος να αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις και να τις κάνει δικές του. 

Τέλος, εστίασε στο γεγονός ότι έχουν αρχίσει και έρχονται κεφάλαια στην Ελλάδα και πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον φέτος σε σχέση με πέρυσι για αγορές περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου. «Όποιος επενδύσει τώρα θα έχει μεγάλη απόδοση στο μέλλον», είπε ο κ. Χαρδούβελης.