Το Σεπτέμβριο τα αγκάθια με την τρόικα – Στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς

Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η συζήτηση για τα τα "αγκάθια" στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Τρόικα, η οποία αναχωρεί μετά την τελευταία συνάντηση που θα έχει με σειρά υπουργών και τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Η κυβέρνηση έχει λάβει ήδη το "όχι" των εκπροσώπων των δανειστών στις φοροελαφρύνσεις και όλα δείχνουν ότι θα περιοριστεί στη μείωση του πετρελαίου θέρμανσης.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες που πραγματοποιείται σήμερα. Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να προετοιμάσει το έδαφος για το πακέτο των φοροελαφρύνσεων που σχεδιάζει αλλά και να επιταχυνθεί η διαπραγμάτευση για το χρέος.

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες για το δείπνο των ηγετών της Ε.Ε. με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ζ. Κ. Γιουνκέρ τον οποίο ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τηλεφωνικώς.

Αντικείμενο της συνόδου αποτελεί η επιλογή του νέου προέδρου του Συμβουλίου στη θέση του κ. Χέρμαν βαν Ρομπέι, αλλά και της ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε. στη θέση της κ. Κάθριν Αστον.