Ταμεία: Κληρώνει την Τρίτη για τη ρύθμιση

Νέα συνάντηση θα έχει αύριο, Τρίτη, στις 15:00, στο υπουργείο Οικονομικών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα το απόγευμα η σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, του γενικού γραμματέα κοινωνικής ασφάλισης, Παναγιώτη Κόκκορη, και των διοικητών, του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) Αναστάσιου Παπανικολάου, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ ) Γεωργίας Κοτίδου και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων Ξενοφώντα Βεργίνη.

Κατά τη σύσκεψη εξετάσθηκαν τα αποτελέσματα της ρύθμισης «Νέα Αρχή», για την εξόφληση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έναν χρόνο μετά τη θεσμοθέτησή του.

Διαβάστε σχετικά: Δένδιας: Αυτονόητες οι πολλές δόσεις για χρέη σε Δημόσιο - Ταμεία

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ, οι διοικητές των ταμείων παρουσίασαν τα στοιχεία για την πορεία της εφαρμογής της ρύθμισης, ενώ εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

«Η σημερινή συνάντηση ήταν ιδιάιτερα ενδιαφέρουσα και μπορέσαμε να μεταφέρουμε τους προβληματισμούς μας για την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Κόκκορης και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τους αριθμούς, αλλά και τους ανθρώπους».

Επιταχύνει για τις αποκρατικοποιήσεις η κυβέρνηση

Για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων συμφώνησαν τρόικα και υπουργός Οικονομικών κατά την τρίωρη συνάντηση που είχαν σήμερα. Η τρόικα δεσμεύτηκε να στηρίξει την κυβέρνηση στο έργο της. Ο Γ. Χαρδούβελης μεταβαίνει στο Μαξίμου για να ενημερώσει τον Α. Σαμαρά για το πρόγραμμα.

Το αυριανό πρόγραμμα συναντήσεων της τρόικας

  • Στις 11, με τον εθνικό συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε
  • Στις 12, οι επικεφαλής της τρόικας θα μετάσχουν στη συνεδρίαση του συμβουλίου για το ιδιωτικό χρέος (από ελληνικής πλευράς, μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης, καθώς και εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών)
  • Στις 14.00, με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο
  • Στις 15.00, με τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοίδη
  • Στις 16.00, με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση

Ενδέχεται, να ακολουθήσει (στις 18.00) συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Καρασμάνη, ενώ κλιμάκια των δανειστών θα μεταβούν και στην ΕΛΣΤΑΤ.