Προφυλακίστηκε: Στον Κορυδαλλό ο Ηλίας Κασιδιάρης

Την προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισαν ανακρίτριες και εισαγγελέας, σε σύσκεψη που έγινε προκειμένου να αποφασίσουν για την ποινική μεταχείρισή του. Ο Κασιδιάρης το πρωί της Πέμπτης ολοκλήρωσε την απολογία του, ενώ με βάση την απόφαση της έδρας οδηγείται στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενος για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης απολογήθηκε σχεδόν μιάμιση ώρα και απάντησε μόνο σε ερωτήσεις που αφορούν στην κατηγορία της οπλοκατοχής ενώ παρέδωσε στις ανακρίτριες και σύντομο απολογητικό υπόμνημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία, την οποία χαρακτήρισε αστεία και έκανε λόγο για πολιτική δίωξη.

 

Το σκεπτικό της προφυλάκισης

Σε ένα σκεπτικό που αριθμεί 24 σελίδες, ανακρίτριες και εισαγγελέας, αιτιολογούν την απόφαση τους. Αυτό που βάρυνε, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τα δυο όπλα που είχε στην κατοχή του ο Ηλίας Κασιδιάρης τα οποία, όπως αναφέρουν είχαν μετατραπεί από κυνηγετικά σε πυροβόλα  ενώ γίνεται αναφορά  στο «βίαιο χαρακτήρα» του  και σε σειρά επεισοδίων που εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί όπως αυτό με την επίθεση στη Λιάνα Κανέλη.

Στο επίμαχο σκεπτικό γίνεται επίκληση των  φωτογραφιών του Ηλία Κασιδιάρη με όπλα αλλά και στη δομή της «εγκληματικής οργάνωσης» στην οποία φέρεται να είχε το ρόλο του εκπαιδευτή.

Την ίδια ώρα, αρμόδιες  πηγές με αφορμή τις αιτιάσεις του της υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη  ότι ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος δεν υπέβαλε ερωτήσεις, διευκρίνιζαν ότι «ο εισαγγελέας εκ του νόμου δεν έχει υποχρέωση να υποβάλλει ερωτήσεις στον κατηγορούμενο».

 

Διαβάστε επίσης: Δηλώσεις του δικηγόρου του Ηλία Κασιδιάρη

Φωτογραφία: Γιάννης Κέμμος