Ταλαιπωρήθηκε αλλά… έφτασε στο Στρασβούργο ο Μανώλης Γλέζος

Μία από τις πιο ξεχωριστές παρουσίες κατά τη σημερινή πρώτη ολομέλεια του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν αναμφίβολα ο Μανώλης Γλέζος, ο μεγαλύτερος σε ηλικία ευρωβουλευτής.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, που εξελέγη πρώτος σε σταυρούς σε όλη τη χώρα, χρειάστηκε να ταξιδέψει για πέντε μέρες με αυτοκίνητο προκειμένου να μεταβεί στο Στρασβούργο, όπου βρίσκεται η έδρα του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς οι γιατροί του έχουν απαγορεύσει να ταξιδεύει με αεροπλάνο.

Στο Μανώλη Γλέζο κάνει αναφορά σε σημερινό της δημοσίευμα για τους πιο αξιοπρόσεκτους ευρωβουλευτές η γερμανική εφημερίδα Die Welt, λόγω του ότι είναι ο γηραιότερος, καταγράφοντας την ηρωική του πράξη να κατεβάσει το 1941 τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη και με την απορία: “Τι μπορεί να φέρει ακόμη η πολιτική σε κάποιον που έχει ήδη γράψει ιστορία;”.

Αναφορά γίνεται στο ίδιο άρθρο και στο Θοδωρή Ζαγοράκη, που χαρακτηρίζεται “ο πιο αθλητικός” ευρωβουλευτής, καθώς ήταν ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος όταν κατέκτησε το 2004 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πορτογαλίας.