Ένσταση Καρατζαφέρη για το πλαφόν του 3% στις Ευρωεκλογές

Θέμα συνταγματικότητας του πλαφόν του 3% για την είσοδο στο Ευρωκοινοβούλιο θέτει με προσφυγή του στο εκλογοδικείο ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
 
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι ο πρώτος που καταθέτει ένσταση κατά των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου και διεκδικεί τη μια από τις τρεις έδρες που έχει η Χρυσή Αυγή και ειδικά την τρίτη, αυτή που κατέχει ο Γεώργιος Επιτήδειος.
 
Στην ένστασή του ο Γιώργος Καρατζαφέρης υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3%, καθώς προσκρούει σε πλειάδα συνταγματικών αρχών, όπως είναι της λαϊκής βούλησης, της ισότητας του εκλογικού δικαιώματος, της ισότητας των ευκαιριών των πολιτικών κομμάτων και της αναλογικότητας.
 
Ουσιαστικά, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, το οποίο δεν κατάφερε να εκλέξει ευρωβουλευτή αφού συγκέντρωσε ποσοστό 2,7%, ζητεί την μεταστροφή της νομολογίας του Εκλογοδικείου στο θέμα της συνταγματικότητας του πλαφόν εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς, όπως λέει, έχουν σημειωθεί βασικές αλλαγές στην φυσιογνωμία των πολιτικών σχηματισμών που εισέρχονται στην Ευρωβουλή.