Σκουρλέτης: Ίδια κοπή με το Στουρνάρα ο Χαρδούβελης

Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα μετά τον ανασχηματισμό και ότι η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά "χωρίς καύσιμα" εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης είναι "ίδιας κοπής με τον κ. Στουρνάρα", προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να "αφήσει το δικό του αποτύπωμα" αλλά απλά θα εφαρμόσει την ίδια οικονομική πολιτική με τον προκάτοχό του.

Αναφερόμενος στην συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, διευκρίνισε ότι ο κ. Τσίπρας θα θέσει το θέμα του χρέους, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να ακολουθηθεί μια διαφορετική πολιτική αντιμετώπισης των δημόσιων χρεών των κρατών μελών της Ε.Ε. από την ΕΚΤ.

Διευκρίνισε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει πρόθεση να θέσει το ζήτημα του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος στον κ. Ντράγκι, προσθέτοντας όμως ότι "αν τώρα στο πλαίσιο της συνάντησης τεθεί κι αυτό το θέμα, ενδεχομένως να τεθεί. Αλλά δεν είναι βεβαίως.. και της αρμοδιότητας του κ. Ντράγκι το πρόσωπο που προορίζεται για την Τράπεζα της Ελλάδας".