Σαμαράς: Μπαίνουμε επιτέλους σε ρυθμό ανάπτυξης

Ενθουσιασμένος από την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε δηλώσεις του αμέσως μετά υπογράμμισε ότι “η Ελλάδα διαθέτει τέτοια μέρη και θα πρέπει επιτέλους, πέρα και πάνω από κόμματα, να τα εισπράξουμε ως λαός, να τα κεφαλαιοποιήσουμε”.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι “είναι μία μοναδική ευκαιρία που δίνεται τώρα, μπαίνουμε σε έναν άλλο ρυθμό, επιτέλους, ανάπτυξης και νομίζω ότι ήρθε η ώρα αυτό να το κάνουμε με σχέδιο, με πρόγραμμα, βήμα- βήμα σταθερά, χωρίς πολλά λόγια”.

Μεταφέροντας στους δημοσιογράφους τις εντυπώσεις του, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι η Δωδώνη είναι ένας τόπος όπου “συμπυκνώνονται ο Πολιτισμός, οι δυνατότητες που ανοίγονται, ο τουρισμός, τα δικά μας τα αγροτικά προϊόντα αξιοποιούνται, η δικιά μας η καινοτομία και οι νέες προοπτικές, τα αρχαία μας, οι θησαυροί μας. Ταυτόχρονα είναι και χώρος που έρχεσαι και σκέφτεσαι, γιατί βλέπεις δίπλα σου ότι η ζωή είναι πολύ πιο σύνθετη καμιά φορά για τους ανθρώπους στην καθημερινότητα, αλλά γίνεται πολύ πιο απλή, όταν έχεις το δικαίωμα να αγναντέψεις αυτά τα μέρη”.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε ότι το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης είναι το πρώτο έργο που εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό ΕΣΠΑ και το οποίο δικαίως άφησε άφωνο τον Αυστριακό επίτροπο που επισκέφτηκε την περιοχή.

Ο προϊστάμενος της ΙΖ΄ Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κώστας Σουέρεφ, ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για την πορεία των εργασιών που ξεκίνησαν από το 2011 στο αρχαίο θέατρο, με πόρους από το ΕΣΠΑ, καθώς και για τη νέα προοπτική, δηλαδή τη σύνδεση του έργου με τη νέα προγραμματική περίοδο.

Σημειώνεται ότι η Δωδώνη, μαζί με τα άλλα τέσσερα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, αποτελούν “την πολιτιστική διαδρομή”, το πρώτο έργο που, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, έχει προενταχτεί στο ΕΣΠΑ για την επόμενη περίοδο.