Το ψηφοδέλτιο Σπηλιωτόπουλου για το δήμο Αθηναίων

Το 80% των προσώπων είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά

Με το τρίπτυχο "ασφάλεια, αισθητική, εξωστρέφεια", περιέγραψε το πρόγραμμα τού συνδυασμού "Αθήνα μπορείς" ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Έδωσε έμφαση σε ένα "δίχτυ κοινωνικής προστασίας" των κατοίκων, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο ζήτημα της παροχής φαρμάκων και στέγης σε όλους, ενώ τόνισε την ανάγκη μιας “βιώσιμης πόλης για τους κατοίκους της και ελκυστική για τους τουρίστες”, υπογραμμίζοντας πως “είμαστε ένας κήπος αρχαιοτήτων και είναι άδικο να περπατάμε σε σκοτεινούς, βρώμικους και παρατημένους δρόμους”.

Κατηγόρησε την απερχόμενη δημοτική αρχή για αδιαφορία και έλλειψη έργου και κάλεσε όλους τους συνυποψηφίους δημάρχους σε δημόσια συζήτηση για την Αθήνα, ενώ πυρά εξαπέλυσε και κατά του υποψήφιου δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επεσήμανε την ανάγκη ενοποίησης των περιοχών της πρωτεύουσας ώστε “να μη χωρίζεται η πόλη σε γειτονιές δυο ταχυτήτων”, αλλά και τη διασπορά των δραστηριοτήτων, “για να παράγει όλη η Αθήνα πλούτο”. “Είναι παράλογο να έχουμε ανέργους, αστέγους, κλειστά μαγαζιά, όταν μπορούμε να έχουμε δουλειές και αξιοπρέπεια”, τόνισε.

Επίσης, επανέλαβε ότι εάν εκλεγεί θα διοργανώσει δημοψήφισμα για τη χωροθέτηση του ισλαμικού τεμένους.

Αναφορικά με το προφίλ των στελεχών του "Αθήνα μπορείς", κατά μέσο όρο η ηλικία τους είναι τα 45 χρόνια, το 80% είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά, ενώ περισσότερο από το ένα τρίτο είναι γυναίκες.