Τσίπρας: Τρεις κάλπες, μία νίκη

Παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, έγινε σήμερα η δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου των "Ενεργών Πολιτών"

Παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, έγινε σήμερα η δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου των "Ενεργών Πολιτών" με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου, τον Ηλία Λυγερό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου επανέλαβε το σύνθημα "Τρεις κάλπες, μία νίκη" και είπε ότι δήμος του Ηρακλείου πρέπει να αλλάξει εποχή. Οι Ηρακλειώτες, δήλωσε, έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν ξανά την πόλη τους. "Το χαστούκι στο κατεστημένο θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη" πρόσθεσε και τόνισε ότι στόχος είναι ο συνδυασμός "Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες" να είναι πρώτος και με διαφορά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, το ερώτημα είναι "αν το παλιό που χρεοκόπησε τη χώρα, θα συνεχίσει να απομυζά τις αντοχές του ελληνικού λαού". Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι "εμείς έχουμε δηλώσει ότι η επιλογή είναι να τελειώσουμε με τους τσιφλικάδες της διαπλοκής" προσθέτοντας ότι "οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου πρέπει να ηττηθούν παντού", ενώ υποστήριξε ακόμη ότι "θα πρέπει να ηττηθούν κι εκείνοι που καλυπτόμενοι πίσω από μακιγιάζ και μάσκα κρύβουν τη μνημονιακή τους συμπόρευση".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμα πιο σκληρά μέτρα για μετά τον Μάιο, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως το σύνθημα "Ως εδώ, φτάνει πια" να βγει ισχυρό από την κάλπη, ώστε από τις 26 του Μάη να δρομολογηθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι θα βρίσκεται και πάλι στο Ηράκλειο την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου.

Τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Μιχάλη Κριτσωτάκη, τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου Ηλία Λυγερό και υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, υποδέχτηκε στο δημαρχείο Ηρακλείου ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης και συνομίλησε μαζί του.
Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το ΙΤΕ στις Βούτες και ακολούθως θα καταθέσει στεφάνι στην πλατεία του Αρκαλοχωρίου στο άγαλμα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, και αμέσως μετά στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων στη Βιάννο.