Σκουρλέτης: Τυχοδιωκτική η στάση της ΝΔ για τη Θράκη

"Τυχοδιωκτική και ανεύθυνη" χαρακτηρίζει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της μειονότητας της Θράκης ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 και απατώντας στην απόσυρση των δύο υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι "δεν είναι καθόλου εθνικά ωφέλιμο και είναι κανείς να απορεί με τον τυχοδιωκτικό και ανεύθυνο τρόπο εκ μέρους της Ν.Δ. που τέθηκαν στο τραπέζι ζητήματα και κατηγορίες απέναντι στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι αμφισβητεί την Συνθήκη της Λοζάννης και λέγοντας ότι υποκύπτει στις πιέσεις των ακραίων κύκλων του τουρκικού προξενείου. Διότι αυτά δεν τα εκστομίσαμε εμείς, τα είπαν από την άλλη πλευρά".

Όπως υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μία υποκριτική στάση, καθώς σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη "την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται και η υποκρισία τους γιατί κατηγορούν μεν την αντιπολίτευση για μια τέτοια στάση, ενώ την ίδια στιγμή πληθώρα υποψηφίων συνεργαζόμενων με την Ν.Δ. σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο, αυτή τη στιγμή στέλνουν ευχές προς το κόμμα του Σαδίκ, το μειονοτικό κόμμα, να πάει καλά στις εκλογές".

Επίσης τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το 1989 είχε δημοσιεύσει άρθρο στο περιοδικό "Εποπτεία" και τάσσονταν υπέρ της τουρκικής μειονότητας στην Θράκη.