Ο Τσίπρας δίνει λύση με τους μειονοτικούς και περνά στην επίθεση

Προς απομάκρυνση του κ. Χριστόπουλου

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι θα δώσει λύση στο θέμα των επιλογών υποψηφίων από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Το πρωί της Πέμπτης συνεδριάζει υπό την προεδρία του κ. Τσίπρα η πολιτική γραμματεία του κόμματος προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την αποπομπή του Δημήτρη Χριστόπουλου από το ευρωψηφοδέλτιο. Ο κ. Χριστόπουλος είχε πρωτοστατήσει για την απομάκρυνση της ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο και είχε κάνει αμφίσημες δηλώσεις για τη μειονότητα, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι πρόκειται για "ενιαίο τούρκικο πράγμα".

Ο κ. Μιχελογιαννάκης επιτέθηκε στον κ. Χριστόπουλο, με ανακοίνωση.

"Απαντώντας σε μια σειρά παρεμβάσεων του συντρόφου Χριστόπουλου, θέλω να διευκρινίσω τα κάτωθι", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχελογιαννάκης και σημειώνει:

"1. Δεν είναι το ίδιο οι Πομάκοι, οι Ρομά και οι τουρκογενείς.

2. Δεν είναι η μειονότητα ενιαίο, συμπαγές, τούρκικο μόρφωμα.

3. Η επιβίωση των παραδοσιακών φαινομένων και της πολιτισμικής ετερότητας στην ελληνική επικράτεια, σε συνδυασμό με την ριζοσπαστικοποίηση ενός σημαντικού τμήματος τους, στη Θράκη και την δυτική Μακεδονία, είναι μερικά από τα πιο ενδεικτικά δείγματα της επικαιρότητας που επιτάσσει μια ιδιαίτερα σύνθετη επαγρύπνηση για τα δικαιώματα των ανθρώπων.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ευαισθησία και ανάλυση".

Την απομάκρυνση του κ. Χριστόπουλου ζήτησε χθες και η ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταξύ μετά την αποκάλυψη ότι ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αχμέτ Κουρτ φωτογραφιζόταν και είχε στενές επαφές με τους ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους της Τουρκίας. Αφενός απομάκρυνε αμέσως τον κ. Κουρτ από το ψηφοδέλτιό του, αφετέρου έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και έθεσε θέμα για στέλεχος της ΝΔ, που είχε επίσης επαφές με τους ακραίους εθνικιστές τουρκογενείς της Θράκης.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στον Χασάν – Χασάν της ΝΔ που επισκέφθηκε το εθνικιστικό κόμμα DEB, ενώ μέσω της Αυγής έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν που κρατάει την ομπρέλα του Τούρκου πρέσβη για να μη βραχεί, ενώ κατά την εφημερίδα φέρεται να έχει αναλάβει παρασκηνιακά την προεκλογική εκστρατεία του εθνικιστικού κόμματος DEB.