Δεν πάει στο debate ο Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με το Εuronews, που έχει αναλάβει τη διαδικτυακή προβολή της τηλεμαχίας των υποψηφίων, από το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν αρνητική απάντηση

Δεν θα λάβει μέρος στο debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Εuronews.

Σύμφωνα με το Εuronews, που έχει αναλάβει τη διαδικτυακή προβολή της τηλεμαχίας των υποψηφίων, από το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν αρνητική απάντηση, στην οποία σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας "δεν είναι πλέον σε θέση να παραστεί στη συζήτηση και αυτό οφείλεται σε θέματα προγραμματισμού".

Το πρώτο debate των διεκδικητών της προεδρίας της Κομισιόν, που είχε ανακοινωθεί πριν από ένα μήνα στις 27 Μαρτίου, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα (28/4) στο "Theater aan het Vrijthot" του Μάαστριχ της Ολλανδίας και οργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και το πανεπιστήμιο της πόλης.

Στην πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση θα μετέχουν τελικά τέσσερις υποψήφιοι : ο Jean - Claude Juncker (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), ο Martin Schulz (Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα), ο Guy Verhofstadt (Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών της Ευρώπης) και ο Ska Keller (Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα), με τη συζήτηση να ξεκινά στις 19.00 και να έχει διάρκεια 90 λεπτών.