Τσίπρας: Στις εκλογές πείτε όχι στον άξονα των μνημονίων

"Σε αυτές τις εκλογές τρεις θα είναι οι κάλπες αλλά μια μόνο η επιλογή. Να τελειώνουμε με αυτούς που μας έχουν καταστρέψει, να νικήσουμε, να γυρίσουμε σελίδα", τόνισε

Τους πολίτες να αναδείξουν με την ψήφο τους τις δυνάμεις της ανατροπής ώστε μέσα από την τριπλή κάλπη των εκλογών του Μαίου να ηττηθούν οι δυνάμεις των μνημονίων και να ανοίξει ο δρόμος για μια κυβέρνηση της αριστεράς στη χώρα, κάλεσε από τα Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

"Σε αυτές τις εκλογές τρεις θα είναι οι κάλπες αλλά μια μόνο η επιλογή. Να τελειώνουμε με αυτούς που μας έχουν καταστρέψει, να νικήσουμε, να γυρίσουμε σελίδα" είπε ο κ Τσίπρας.

Παράλληλα επανέλαβε ότι "το πραγματικό δίλημμα αυτών των ευρωεκλογών δεν είναι αν είναι καλύτερος ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς. Το πραγματικό δίλημμα είναι με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα; Είναι με τον Σόϊμπλε και τα μνημόνια ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ανατροπή και την αξιοπρέπεια του λαού μας;". Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να πουν με την ψήφο τους όχι στον άξονα των μνημονίων και να καθορίσουν όπως τόνισε αυτοί την ατζέντα.

"Τούτες τις μέρες και μέχρι τις εκλογές θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν και το ψέμα είναι το ποιο έντιμο από αυτά, προκειμένου να συκοφαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να αλλάξουν την ατζέντα.

Τους απαντάμε: άδικος κόπος.

Την ατζέντα όσο κι αν προσπαθούν δε τη διαμορφώνουν τα παπαγαλάκια των δελτίων της διαπλοκής, ούτε οι μονταζιέρες του Μαξίμου.

Την ατζέντα, δηλαδή αυτό που σκέφτεται και προσδοκά ο λαϊκός κόσμος από την εκλογική αναμέτρηση που έρχεται, τη διαμορφώνει η ίδια η πραγματικότητα, η ίδια η ζωή.

Η ίδια η ζωή ιεραρχεί τα προβλήματα και τις καταστάσεις.

Γιατί μερικά θέματα είναι τόσο σημαντικά ώστε να διακυβεύεται η ίδια η ζωή και το μέλλον ενός τόπου.

Το αν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με σκυφτό το κεφάλι και να δεχόμαστε τα μνημόνια της καταστροφής, δεν αποτελεί απλά μια πολιτική διαφωνία.

Είναι ζήτημα ζωής και επιβίωσης, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, που είδε τα όνειρα και τη ζωή μας να καταστρέφεται τα τελευταία χρόνια", είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για την στάση της στο θέμα της καταστροφής των Χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου λέγοντας ότι αντί να θέσει βέτο επέβαλε σιωπητήριο στον ελληνικό λαό, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά.

"Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το περιβαλλοντικό, αυτό το πολιτικό έγκλημα".

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε για αλαζονεία τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας υποστηρίζοντας ότι με πρόσφατες δηλώσεις του επεμβαίνει παραμονές των ευρωεκλογών στα εσωτερικά θέματα της χώρας πλέκοντας, όπως είπε, το εγκώμιο στις περικοπές των μισθών στη Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Ο κ. Τσιπρας κάλεσε τους πολίτες να αποφασίσουν αν είναι, "με την πολιτική του Βερολίνου για την Ελλάδα, ή με την πολιτική της Αθήνας για την Ελλάδα;

Με τον άξονα Μέρκελ-Σόιμπλε-Σαμαρά ή με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρωπαϊκή αριστερά".

Παράλληλα χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη απόπειρα προεκλογικής εξαγοράς συνειδήσεων από τη σύσταση του ελληνικού κράτους τη διανομή σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους ενός ποσού φιλανθρωπίας, όπως είπε, για να πειστούν να πειθαρχήσουν στις εντολές του άξονα.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για κρυφή ατζέντα υποστηρίζοντας ότι προετοιμάζει για τον ελληνικό λαό ένα νέο μνημόνιο και αυτό όπως υποστήριξε, "είναι το πραγματικό προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Σαμαρά με απελευθέρωση απολύσεων, γενίκευση της ενοικίασης εργαζομένων ακόμα και στο δημόσιο, κατάργηση τριετιών που σημαίνει ότι όλοι οι μισθοί θα πάνε στο επίπεδο του βασικού, κατάργηση οικογενειακών δικαιωμάτων και νέα μείωση συντάξεων ακόμα και των αναπηρικών.

Από τα Χανιά ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος για νίκη του κόμματος του στις εκλογές του Μαϊου υποστηρίζοντας ότι σύντομα θα στηθούν και εθνικές κάλπες λέγοντας ότι "η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να καθίσουν στο σκαμνί όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της οικειοποίησης των τραπεζών από τους ίδιους ανθρώπους που τις οδήγησαν στην πτώχευση και θα εξαντλήσει όλα τα όπλα της δημοκρατίας, του Συντάγματος, και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης για να εξαλείψει το καρκίνωμα της διαπλοκής που παραμορφώνει το σώμα της πατρίδας, υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, μετατρέπει την πολιτική σε σέρβις μεγάλων συμφερόντων".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμα φορά επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα θέσει το θέμα του κατοχικού δανείου από την Γερμανία ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Κρήτης καλώντας τους πολίτες του νησιού να αναδείξουν με την ψήφο τους υποψηφίους που στηρίζει.