Τσίπρας: Έχουμε έναν κωμικό πρωθυπουργό που ασκεί τραγική πολιτική

“Κωμικό πρωθυπουργό” που ασκεί μία τραγική πολιτική χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Χαλκίδα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για “κωμικοτραγική έξοδο στις αγορές”, και εξήγησε: “Κωμική γιατί προκάλεσε θυμηδία σε όλους τους σοβαρούς αναλυτές και οικονομολόγους. Τραγική γιατί φόρτωσε στον ελληνικό λαό νέα χρέη και χάρισε στους διεθνείς πάτρωνες του κυρίου Σαμαρά εκατοντάδες εκατομμύρια”.

Κωμικοτραγική χαρακτήρισε και τη διανομή “προεκλογικού μερίσματος φιλανθρωπίας”, όπως ανέφερε, σχολιάζοντας: “Τραγική, γιατί μοιράζει λίγα κατοστάρικα στα θύματα της πολιτικής του. Κωμική, γιατί πιστεύει ότι με τέτοια θηριώδη απόπειρα εξαγοράς συνειδήσεων, που όμοιά της δεν είδε ποτέ η Ελλάδα, μπορεί να διασωθεί αυτός και η πολιτική του”.

“Πρέπει να το πούμε: Έχουμε έναν κωμικό πρωθυπουργό ο οποίος ασκεί μια τραγική πολιτική. Είναι κωμικός όταν παριστάνει τον εγγυητή της ενότητας μιας κοινωνίας που κάθε μέρα και κάθε ώρα διασπά και διαλύει. Όταν ακκίζεται ότι είναι ο σωτήρας της χώρας και ο ανορθωτής της οικονομίας, ενώ κατεδαφίζει τα πάντα. Όταν ανταλλάσει χαμόγελα με τη Μέρκελ, ενώ ακούει και υπακούει όλες τις εντολές της. Και δεν τολμάει αν αποκαλύψει στον ελληνικό λαό ποιες είναι αυτές οι εντολές”, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις νύξεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενο δημοψήφισμα για το ευρώ και για άλλα θέματα, τόνισε: “Ναι, θα απευθυνθούμε στο λαό για κάθε μεγάλο ζήτημα που αφορά στη δική του ζωή. Εμείς δεν θα αποφασίζουμε για σας πριν από σας. Αυτό αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα απευθυνθούμε στο λαό για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Για να καθίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, θα απευθυνθούμε στο λαό για το ξεκαθάρισμα της κόπρου του Αυγεία της διαπλοκής.

“Το δίλημμα στις εκλογές που έρχονται είναι καθαρό”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. “Ή με το Σαμαρά και τη συγκυβέρνηση, για να συνεχιστεί η τραγωδία, να ενταθούν τα αδιέξοδα, να ολοκληρωθεί η οικοδόμηση του καθεστώτος της φτώχειας και της υποτέλειας, ή με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή. Ή με το παλιό, που σαπίζει και δηλητηριάζει με τη βαρβαρότητα και το ψέμα του την κοινωνία και τη χώρα, ή με το νέο που έχει τη θέληση, τη δύναμη, την αντοχή και το σχέδιο για μια νέα αρχή. Ή με την αρτηριοσκλήρωση της ακροδεξιάς, που δεν διστάζει να συναλλάσσεται και να συμμαχεί με νεοναζί, αντισημίτες, ρατσιστές και θιασώτες της φασιστικής βίας, ή με το ριζοσπαστισμό της αριστεράς, που θέλει και μπορεί να δώσει νέο βάθος και νέο πλάτος στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις ελευθερίες του λαού. Σε αυτές τις εκλογές δε ψηφίζουμε μόνο για ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας”.