Κλείδωσαν ακόμα 6 πρόσωπα για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Δύο θέσεις έμειναν κενές, απορρίφθηκαν οι υποψηφιότητες Λαπαβίτσα-Βαρουφάκη

Έξι ακόμα πρόσωπα “κλείδωσαν” στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα λόγω των διαφωνιών της Αριστερής Πλατφόρμας.

Πρόκειται για τον ευρωβουλευτή (εκλεγμένο με το ΠΑΣΟΚ) Κρίτωνα Αρσένη, το δημοσιογράφο Γιώργο Κυρίτση, την οικονομολόγο Μαρία Καραμεσίνη, τον πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου Νικήτα Κανάκη, τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Φουντουλάκη και την καθηγήτρια πανεπιστημίου Πέπη Ρηγοπούλου.

Οι υποψηφιότητές τους εγκρίθηκαν από την Πολιτική Γραμματεία ομόφωνα, με εξαίρεση αυτήν του Κρίτωνα Αρσένη, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Πλέον, για τη συμπλήρωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ υπολείπονται δύο ακόμα πρόσωπα, τα οποία πιθανόν να ανακοινωθούν μετά το Πάσχα. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί είναι και αυτό του κωμικού Λάκη Λαζόπουλου, ενώ αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψηφιότητες των οικονομολόγων Γιάννη Βαρουφάκη και Κώστα Λαπαβίτσα απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της υποψηφιότητάς του, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε: "Θεωρώ εξαιρετικά τιμητική την πρόταση Κινημάτων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο. Με τιμά ιδιαίτερα η σημερινή αποδοχή της από τα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεσμεύομαι να τιμήσω την επιλογή τους αυτή και να συνεχίσω να δίνω τη μάχη στο πλευρό των κινημάτων ενάντια στην αρπαγή της γης και δημόσιας περιουσίας και στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών υπέρ μιας ανάπτυξης προς όφελος του συνόλου".