Μηνυτήρια αναφορά Καρατζαφέρη κατά Σαμαρά, Δένδια, Αθανασίου

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος ζητά να ερευνηθεί αν υπήρξε πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Χαράλαμπου Αθανασίου και Νίκου Δένδια, στο έργο της Δικαιοσύνης σχετικά με τις προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η υπόθεση θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή αφού, όπως έλεγε αρμόδια πηγή, ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να προβεί σε καμία ενέργεια, καθώς η μηνυτήρια αναφορά του κ. Καρατζαφέρη στρέφεται κατά πρωθυπουργού και υπουργών και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν επιτρέπει καμία δικαστική πράξη.

Αφορμή για την μηνυτήρια αναφορά, η οποία κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, αποτέλεσαν τα όσα είπε ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, στην υποκλαπείσα συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζητά να κληθεί ο κ. Μπαλτάκος για να ερωτηθεί αν αληθεύουν ή όχι τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο βίντεο και, σε αρνητική απάντηση, να ερωτηθούν οι κ.κ. Σαμαράς, Αθανασίου και Δένδιας γιατί δεν κατέθεσαν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του κ. Μπαλτάκου.