Σπηλιωτόπουλος: Graffiti στις κενές επιφάνειες των πολυκατοικιών

Η πρόταση της δημοτικής παράταξης "Αθήνα Μπορείς"

Το Graffiti στις κενές επιφάνειες των πολυκατοικιών προτείνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ" Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Όπως ανέφερε: "Το πρόβλημα σε περιοχές όπως το Μοναστηράκι, το Θησείο, η Πλάκα, του Ψυρρή και το Μεταξουργείο είναι τόσο έντονο όπου η ίδια η φυσιογνωμία των περιοχών αυτών έχει αλλάξει. Για αυτό το πρόβλημα κανείς δεν ασχολούταν επί χρόνια. Κάποιοι μάλιστα θεωρούσαν τα συνθήματα και το tagging ως δείγμα ελευθερίας της έκφρασης και αντί να το περιορίσουν αντίθετα το υποστήριζαν"

Η δημοτική παράταξη «Αθήνα Μπορείς» προτείνει:

1)Οριστική αφαίρεση όλων των συνθημάτων, αφισών και άσχημων εικόνων από τις προσόψεις των κτηρίων, αρχικά του ιστορικού κέντρου και στις συνέχεια σε όλες τις περιοχές της Αθήνας.

2)Ενεργοποίηση του σχεδίου δημιουργίας graffiti στις κενές επιφάνειες των πολυκατοικιών από καλλιτέχνες του είδους. Πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα η οποία όμως έχει εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό από τους ιθύνοντες.

3)Δημιουργία ειδικού χώρου για φίλους των graffiti όπου θα μπορούν να σχεδιάζουν χωρίς να καταστρέφουν την εικόνα της πόλης.

4)Εγκατάσταση ειδικών χώρων ανάρτησης αφισών από τον οποιονδήποτε χωρίς να καταστρέφουμε την φυσιογνωμία της πόλης, πρακτική που ακολουθείται σε όλες τις σοβαρές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δεν υπάρχει όμως μέχρι και σήμερα στην Αθήνα...