Συγγνώμη Βρούτση στο ΠΑΣΟΚ για τις εξαγγελίες για τους άστεγους

Προς εκτόνωση βαίνει η κρίση που απείλησε τη συνοχή της κυβέρνησης μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τους αστέγους, για τις οποίες το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ενημερωθεί.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε το βράδυ της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, παραδέχθηκε ότι έγινε λάθος στον χειρισμό του θέματος.

Σήμερα, εξάλλου, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τηλεφώνησε στον κ. Βενιζέλο, από τον οποίο και ζήτησε συγνώμη για το θέμα που δημιουργήθηκε.

Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, σε άτυπη ενημέρωση του Γραφείου Τύπου δίνει όλα τα στοιχεία της προετοιμασίας που είχε γίνει για το θέμα των αστέγων από τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος δεν προσκλήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη, προκειμένου, όπως αναφέρεται, “να γίνει κατανοητή η ουσιαστική προετοιμασία που έχει γίνει μέχρι σήμερα, με την κατοχύρωση διάφανων και αντικειμενικών διαδικασιών, ποιοι δούλεψαν πραγματικά και ποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν μικροπολιτικά και με παλαιοκομματική λογική την αντιμετώπιση του σημαντικού και κοινωνικά ευαίσθητου προβλήματος των αστέγων”.